Krajské a senátní volby na CNN Prima NEWS: Výsledky se u nás dozvíte jako první

V pondělí 2. září 2024 odstartovalo na CNN Prima NEWS speciální vysílání k volbám do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu. Divákům v následujících dnech nabídneme debaty kandidátů na hejtmany i tři velké superdebaty s šéfy politických stran a hnutí. Během celého září každý všední den představíme ve speciálním vydání ZPRÁV Z REGIONŮ divákům detailně každý ze 13 krajů a chybět nebude ani dynamické volební studio při sčítání hlasů, včetně predikcí výsledků od agentury STEM, díky kterým se diváci na CNN Prima NEWS dozví finální výsledky voleb v jednotlivých krajích ještě před sečtením všech hlasů.

Supervolební rok na CNN Prima NEWS v září pokračuje. Zpravodajská multiplatforma odstartovala předvolební zpravodajský servis v pondělí 2. září speciálním vydáním pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ. V rámci 13 speciálů představuje moderátorka Markéta Fialová spolu s regionálními reportéry postupně všechny kraje České republiky. Jak se v nich žije? Co by chtěli jejich obyvatelé zlepšit, a co naopak chválí? Chybět nebude ani představení kandidátů na hejtmana i do Senátu v obvodech, ve kterých se tento rok volí.

Debaty kandidátů na hejtmana a superdebaty předsedů a předsedkyň nejsilnějších politických stran

Ve všední dny od 9. do 16. září odvysílá CNN Prima NEWS každý všední den debatu s kandidáty na hejtmany. Moderace se ujme zkušená novinářka a tvář regionálního vysílání multiplatformy Markéta Fialová. Premiéry debat mohou diváci sledovat ve 14:30 a reprízy ve 20:00 na CNN Prima NEWS. Postupně se představí kandidáti z Libereckého, Středočeského, Jihomoravského, Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje.

Účastníci debat kandidátů na hejtmany byli vybráni z politických uskupení, která v daném kraji uspěla a v minulých volbách měla své zástupce v krajských zastupitelstvech. Při výběru byly zohledněny změny ve složení koalic i případné změny názvů kandidátek v jednotlivých krajích.

Ve volebním týdnu pak budou následovat tři superdebaty šéfů a šéfek nejsilnějších politických stran a hnutí, které kandidují do nadcházejících voleb. Moderovat bude tradiční dvojice Terezie Tománková a Petr Suchoň před diváky v publiku.

Úterý 17. 9.

16:55 – 18:55 TOP 09, KDU-ČSL, SOCDEM, Přísaha

21:00 – 23:00 Piráti, STAN, SPD, KSČM

Středa 18. 9.

21:00 – 22:30 ODS, ANO

Účastníci debat šéfů politických stran byli vybráni z politických stran a hnutí, které mají celorepublikové zastoupení a skládají pro volby do krajských zastupitelstev a Senátu kandidátky napříč celou republikou. Rozdělení do tří debat odpovídá zastoupení názorů ve společnosti, které udávají zprůměrované výsledky aktuálních předvolebních průzkumů pro volby do Poslanecké sněmovny tak, aby v každé debatě bylo zastoupeno stejné množství vládních a opozičních politických stran.

Výsledky voleb v jednotlivých krajích se dozvíte první ve volebním centru CNN Prima NEWS

V sobotu 21. září odstartuje speciální vysílání mimořádným vydáním pořadu Nový den, kterým diváky provedou politické reportérky a moderátorky Nového dne Sabina Dračková a Daniela Habešová. Dopoledním speciálním vysíláním od 9:00 přiblíží divákům volební klání v jednotlivých krajích tým regionálních reportérů pod taktovkou Markéty Fialové. V 11:55 se studio CNN Prima NEWS změní na volební centrum. Moderátorka Terezie Tománková vyzpovídá hosty z řad politiků i odborníků, Petr Suchoň přidá s kolegy z agentury STEM detailní data a atraktivní analýzy na Magic Wall. Petr Převrátil bude sledovat výsledky krajských voleb a divákům představí unikátní predikce výsledků od agentury STEM, díky kterým budeme znát vítěze a poražené jako první, ještě před sečtením všech hlasů. Souboje o křesla v Senátu a sondu do dění na sociálních sítích přinese politický reportér a moderátor Jan Socha. Po Hlavních zprávách nabídne další analýzy a komentáře speciální vydání pořadu 360° s Pavlínou Wolfovou.

„Celý letošní supervolební rok bereme na CNN Prima NEWS mimořádně vážně. Jsem moc rád, že díky úsilí všech kolegů můžeme opět divákům nabídnout nové formáty, debaty s regionálními kandidáty i se šéfy a šéfkami nejsilnějších politických stran. A samozřejmě volební a datový servis na nejvyšší úrovni, jak jsou naši diváci zvyklí. Minutu po minutě, včetně predikcí finálních výsledků, které ve volebním vysílání u krajských voleb použijeme jako první zpravodajská televize v České republice,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

Povolební neděle na CNN Prima NEWS

V neděli následuje na CNN Prima NEWS speciální povolební NOVÝ DEN, kde se diváci dozví zajímavosti z volebních štábů, v 11:00 speciální povolební PARTIE Terezie Tománkové s vítězi a poraženými a ve 21:00 opět speciál 360° s Pavlínou Wolfovou.

Další rozsáhlý volební obsah na webu CNNPrima.cz

Krajské a senátní volby budou samozřejmě velkým tématem i na webu CNN Prima NEWS, který připravuje spoustu speciálního obsahu dále rozšiřujícího široký volební záběr multiplatformy. "Kromě rozhovorů s krajskými lídry a reportáží z regionů se budeme věnovat také zajímavým senátním soubojům a čtenářům nabídneme i oblíbenou volební kalkulačku," říká ředitel online zpravodajství CNN Prima NEWS Tomáš Večeřa.

Tagy: