Babiš ostře k Válkovi: Nejhorší ministr zdravotnictví. Nedělá nic, jen komentuje kohouta

Vlastimil Válek (TOP 09) je nejhorším ministrem zdravotnictví v historii Česka. Místo práce komentuje kohouta. Ve Sněmovně to prohlásil šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Kromě jiného se pokusil vysvětlit okolnosti svého výstupu s kohoutem Silverem. Expremiér se po zveřejnění zmíněného videa stal terčem posměchu z řad pětikoaličních politiků.

„Výdaje za léky skokově rostou a nejhorší ministr zdravotnictví v historii naší země, který všechno zničil, k tomu neříká nic. Komentuje kohouta Silvera,“ prohlásil Babiš během svého projevu ve Sněmovně.

Expremiér narážel na video, které v neděli uveřejnil na sociálních sítích. Na něm představil kohouta Silvera, který podle Babiše nemá rád ukrajinské obilí, protože je prý kontaminované. Šéf ANO se stal později terčem posměšků od svých politických konkurentů.

VIDEO: Babiš konzultuje ukrajinské obilí s kohoutem. Je kontaminované a nemá ho rád, řekl expremiér

„Oligarcha a neúspěšný prezidentský kandidát se tentokrát vytasil s kohoutem. Skutečně s ním natočil video, kde plácá cosi o kontaminovaném ukrajinském obilí. Naše státní zemědělská a potravinářská inspekce však doposud v obilí původem z Ukrajiny nenašla žádné rizikové vzorky. Babiš nyní šíří ruskou propagandu. Druhý scénář je, že mu opravdu přeskočilo. V takovém případě nezbývá než doufat, že se po vzoru jiného autoritáře nepokusí z kohouta udělat senátora,“ glosoval Válek ve své reakci.

Za video s kohoutem si do Babiše rýpli i další členové vlády, například ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) či ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Babiš v dolní parlamentní komoře sdělil, že vystoupení se Silverem bylo myšleno v nadsázce.

„Dělám si z toho srandu. S touto zoufalou vládou nám ani nic jiného nezbývá. Pan ministr (Válek) je totálně neschopný, neumí to. Vůbec nechápe, jak se léky nakupují a jak se s nimi obchoduje. Hlavně že je aktivní na Twitteru (sociální síti X) a dělá tam politiku. Ministr zdravotnictví nedělá vůbec nic, jen se chlubí naší prací a komentuje kohouta,“ pustil se do člena TOP 09.

Předseda hnutí ANO mluvil u řečnického pultíku necelou hodinu. Kromě Válka si několikrát rýpl také do vicepremiéra Rakušana či premiéra Petra Fialy (ODS). Kritice Babiš podrobil také obsah takzvaného konsolidačního balíčku, jehož prostřednictvím se vláda snaží ozdravovat veřejné finance.

Tagy: