Babiš po Mirai naštval další slavnou kapelu. Nedaří se ho odehnat, hlásil zpěvák z festivalu

Expremiér Andrej Babiš na festivalu Votvírák.

Andrej Babiš volí do EP

Expremiér Andrej Babiš (ANO) je letos opět na hudebním festivalu Votvírák, kde se však stal terčem nevole známé české skupiny. Frontman kapely Rybičky 48 Kuba Ryba si postěžoval na sociálních sítích, že se Babiš se v tričku hudební formace fotí u jejich stánku a „nedaří se ho odehnat“. V příspěvku navíc bývalého předsedu vlády označil za „pitomce“ a také „agenta Bureše“, jak zní Babišovo údajné krycí jméno agenta Státní bezpečnosti. Babiš podobná nařčení dlouhodobě odmítá. Šéf ANO podobně jako letos narazil již předloni, kdy na Votvíráku citoval text skupiny Mirai. I tehdy se členové kapely proti Babišovi vymezili.

„Prosím vás, na festivalu Votvírák chodí agent Bureš v našem tričku My ještě nejsme starý a fotí se u našeho stánku… Nefoťte se s tím pitomcem v našem tričku… zatím se ho nedaří odehnat… Jsem zásadně proti, aby si dělal reklamu u našeho stánku a s naším merchem,“ napsal na Facebooku Kuba Ryba.

Prosím vás, na festivalu Votvírák chodí agent Bureš v našem tričku My jestě nejsme starý a fotí se u našeho...

Posted by Kuba Ryba on Friday, June 7, 2024

Zpěvák skupiny Rybičky 48 se tím jasně vymezil proti Babišovi, čímž napodobil jiné tuzemské hudební skupiny.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš: Fiala potřebuje psychiatra. Jeho lidi chlastali vodku a jedli kaviár v Kremlu

Předloni v červenci se Babiš, v tu dobu již půl roku v opozici, v televizním rozhovoru rozhodl využít text asi nejznámějšího songu od kapely Mirai, a to proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS).

„A já bych vládě doporučil – za chvilku pojede Mirai – ‚Když nemůžeš, přidej víc. A slovo nejde neexistuje‘.“ A pokračoval: „Takže vláda říká, že to nejde. No, samozřejmě, že to jde. Vláda nedělá pro lidi vůbec nic,“ prohlásil tehdy do éteru Babiš.

Na to konto se ozval právě frontman kapely Mirai Navrátil. „Pane Prchale (tehdejší marketingový poradce Andreje Babiše Marek Prchal, pozn. red.), já vím, že je to vaše práce, ale právě proto byste se s námi možná mohl poradit, jestli se opravdu hodíme pro kampaň vašeho šéfa. My s klukama si totiž myslíme, že nehodíme,“ ohradil se následně na svém Instagramu zpěvák.

Proti Babišovi se vymezovali i další hudebníci. Kupříkladu Matěj Ruppert a jeho skupina Monkey Business, herec a zpěvák Jiří Macháček se svojí formací Mig 21.

Od roku 2016 chodím na Votvírák pravidelně a ani letos jsem nevynechal 😎 Super fesťák a super langoš 😍✌️

Posted by Andrej Babiš on Friday, June 7, 2024

Oproti těmto hudebním formacím se však našly i takové, které Babiše podporovaly. Léta se mluvilo o přízni kapely Kryštof a jejího lídra Richarda Krajča. Babišův Agrofert navíc roky financoval jako sponzor Krajčovy Kryštof kempy a sám zpěvák se často s předsedou ANO fotil. Spolupráce však před pár lety skončila.

Za Babiše se před lety postavil i zpěvák slovenské skupiny No Name Igor Timko, a to v době, kdy se do expremiéra trefoval další hudebník – písničkář Tomáš Klus.

Tagy: