Babiš: Se synovou vymakanou postavou bych měl 10 procent navíc. Doma jsem kvazi-dědeček

Zleva: Frederik Babiš, Vivien Babišová a Monika Babišová

360° Soukromí politiků 19.7.2021

Nejmladší děti premiéra Andreje Babiše (ANO) se o politické dění příliš nezajímají. Jeho dcera Vivien je prý ale nešťastná, že otec v politice působí. Syn Frederik zase spíš řeší holky, prozradil předseda vlády v rozhovoru CNN Prima NEWS. Dodal, že se synovou vymakanou postavou by měl o 10 procent víc ve volebních modelech, sám ale během pandemie přibral, poznamenal ve speciálním vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Babiš v rozhovoru poodhalil, že jeho otec byl zastáncem přísné výchovy, podobným stylem tak vychoval i dva potomky z prvního manželství. Uznal ale, že to nebyla správná cesta. „Byl jsem na své první dvě děti náročný – to byla chyba. Sparťanská výchova je na prd, je mi to celkem líto. Teď mám s Monikou dvě děti. Tady jsem ten dobrý kvazi-dědeček a ona je tvrdší, takže je vychovávám jinak,“ rozvedl premiér, jak funguje jeho současná domácnost.

Děti se ale podle něj o politické dění příliš nezajímají. Anebo jej sledují, ale doma se o tom nebaví. „Dcera Vivien je nešťastná, že jsem v politice. Frederik to moc neřeší, ten má teď holky – má druhou. Vypadá skvěle, má 195 cm, je vymakaný. Kdybych měl postavu jako on, tak mám 10 procent navíc. To už do října nedám,“ poznamenal s nadsázkou Babiš k tomu, jak by mu větší fyzická zdatnost pomohla ve volebních modelech.

Uznal, že je krátký na výkon, který předvedl například šéf Pirátů Ivan Bartoš. Ten v březnu oslavil své 41. narozeniny tím, že si ráno zacvičil na hrazdě. Ve sportovním oblečení představil postupně pět shybů, výmyk, pětkrát push press a pětkrát leg raise. „A je mi hned 23,“ připsal lídr Pirátů k videu, kterým se pochlubil na sociálních sítích. Někteří uživatelé v diskuzi pak vyzvali šéfa sociálních demokratů Jana Hamáčka nebo právě Babiše, aby se pokusili o podobný cvik.

„Jsem sebekritický. Určitě neudělám na hrazdě to, co Bartoš. Přibral jsem přes pandemii deset kilo. A nejsem v opozici, pan Bartoš bude mít dva měsíce prázdniny, my budeme makat celé léto. Mě oni moc nezajímají. Vezmu podnikatele do Vietnamu, to mě baví,“ dodal ke svém prázdninovým plánům, které budou mít spíše manažerský než sportovní charakter.

Třebaže si takhle veřejně nejspíše nezaposiluje, už tak prý maká od rána do večera, aby šel ostatním příkladem. Ze svých dětí má nicméně radost. „Mluví perfektně jazyky, jsou zodpovědné a hlavně zdravé, co si přát víc,“ pokračoval předseda vlády. Rád by ale své potomky viděl také v jedné ze svých firem, což je podle Babiše sen každého podnikatele.

„Budování firmy chce obrovské úsilí, energii a odpírání. Zakladatel je šťastný, když tam dítě začne pracovat. Závidím například Františkovi Piškaninovi – to je můj přítel a majitel firmy Hopi – že tam má dva kluky. Ještě je šance, že ty děti tam přijdou. Firmu jsem dal pryč samozřejmě, řídí ji management. Ale je to obrovské a celoživotní dílo, takže člověk si přeje, aby to šlo dál,“ uzavřel Babiš.

Tagy: