Bartoš: Poléváte lidi kýbly hnusu. Poslouchat nás, nekoukáte jako joja, reagoval Havlíček

Ivan Bartoš a Karel Havlíček

Předvolební superdebata (918)

Opoziční hnutí ANO a SPD před volbami jezdí s dezinformační scénou a polévají lidi kýbly hnusu, prohlásil v nedělní superdebatě televize CNN Prima NEWS ministr pro místní rozvoj a šéf Pirátů Ivan Bartoš. Podle místopředsedy hnutí ANO i Sněmovny Karla Havlíčka je má ale vláda poslouchat. „Pak byste nemuseli koukat jako joja,“ prohlásil.

„Bavíme se o fair play před volbami? To říká pan Radim Fiala a Karel Havlíček, kteří před volbami jezdí s dezinformační scénou a polívají lidi kýbly hnusu?“ vpálil zástupcům opozičních hnutí Ivan Bartoš.

„My jdeme do diskuze, chceme se bavit, ale vy sem chodíte se seznamem urážek. Vy jste také selhával jako dvojministr, ale tyhle urážky? Vždyť jsme dospělí, mně je 42. Urážíte pana Kupku, premiéra urážíte,“ vyčetl emotivně v debatě ministr zástupci ANO Karlu Havlíčkovi. Reagoval tak na Havlíčkovu kritiku kabinetu.

Ten si ale Bartošova slova nenechal líbit. „Co je neférového na tom, že říkáme aktuální stav? Když toho není schopna vláda. Kdybyste nás poslouchali už v březnu, tak jste dnes nemuseli koukat jako joja. Děláte si z lidí legraci, ale vtipné to není,“ pustil se do vládní pětikoalice (ODS, STAN, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti). „V jiných evropských zemích nejsou tak neschopné vlády jako zde, tak se nedivte, že vás kritizujeme,“ dodal.

Havlíčkova slova ale rozzuřila i ministra dopravy Martina Kupku (ODS). „Pane Havlíčku, zase jenom urážky. Z nikoho si legraci neděláme. Je to jenom rétorika opozice. Jenom sledujete vlastní zájmy a vlastní prospěch. Schválně se podívejte, jak vystupuje opozice v jiných evropských státech. Myslíte, že v České republice pomůže to, když máme opozici, která bude jenom plivat špínu?“ nelíbilo se místopředsedovi ODS.

„Vy jste přiletěl z jiné planety,“ vmetl dále Kupkovi Havlíček během emotivní superdebaty. Místopředseda ANO spolu s místopředsedou a šéfem poslaneckého klubu SPD Radimem Fialou kroky vlády v energetické krizi opakovaně kritizovali.

Vláda minulý týden řekla, že chce omezit cenu elektřiny na šest korun za kilowatthodinu za silovou elektřinu a cenu plynu na tři koruny za kilowatthodinu pro maloodběratele. Návrh zákona v pátek prošel Poslaneckou sněmovnou.

Tagy:
politika Karel Havlíček CNN Prima NEWS volby Ivan Bartoš Česká pirátská strana ANO 2011 vláda Radim Fiala Svoboda a přímá demokracie Poslanecká sněmovna ČR