Pekelná zatáčka? Během rallye v Rusku se v ní vybouralo šest aut

Diváci podél trati unikli zranění jen se střestím.

Rallye v Rusku

Auta, rychlost, adrenalin a fanoušci. To všechno se pojí s rallye závody. Bezpečnost soutěžících do značné míry závisí na tom, zda mají řidiči a navigátoři jasno, kde se na trati nachází nejkritičtější body. V závodu u ruského města Pskov, který se konal pár kilometrů od estonských hranic, se kritickým bodem stala zatáčka v páté etapě soutěže.

Na jednom úseku se mimo trať dostalo celkem šest aut. V jednu chvíli to vypadalo, že se nejedná o rallye, nýbrž o demoliční derby. Podél trati se během etapy vytvořilo vrakoviště, auta zůstala navršená na sobě.

Videa z nehod natáčeli sami fanoušci a začala rychle kolovat po internetu. Lidi okolo tratě dokonce sami závodníkům auta převraceli zpět na kola a pomocí lan je dostávali zpátky na trať.

Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. To se týká i fanoušků, kteří stáli v blízkosti projíždějících aut. Následky mohly být katastrofální i pro ně, shodují se pozorovatelé celého dění. Zranění ale unikli jak řidiči a jejich navigátoři, tak diváci.

Nebezpečnou zatáčku zvládl na výbornou Gryazin Vasilij, který jel ve Škodě Fabii, a zaslouženě si připsal vítězství v náročném závodě.

Tagy: