Na benefici po povodních vystoupí řada hudebníků. Vůbec jsem neváhal, říká rapper Dang

Rapper Renne Dang

Koncert Na vlně pomoci

Vystoupit na benefičním koncertu je pro nás nejpřirozenější způsob, jak pomoci, řekl rapper Renne Dang o svém účinkování na akci Na vlně pomoci. Událost, která se uskuteční 15. října v pražském klubu Doupě, reaguje na zářijové povodně v České republice a má za cíl obnovit vlnu solidarity, která začala slábnout. Přestože rapper nemá osobní vazby na postižené oblasti, chce podpořit zasažené komunity tím, co umí nejlépe – hudbou, jak uvedl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Zda se zapojit do benefiční akce, Dang údajně nemusel vůbec zvažovat. „Bylo to hned jasné. Je to pro nás nejpřirozenější způsob, jak můžeme pomoci. Baví nás vystupovat a věřím, že tímto způsobem můžeme udělat více, než kdybychom se snažili pomáhat individuálně na místě,“ uvedl rapper s tím, že povodňová krize zasáhla celou společnost, bez ohledu na místo bydliště.

ČTĚTE TAKÉ: Manželé z Jesenicka 20 let zvelebovali dům, po povodni ho museli zbourat. Katastrofa, truchlí

Program koncertu nabídne pestrou směs hudebních žánrů, aby přilákal co nejširší publikum. Vedle Renneho Danga vystoupí například Štěpán Hebík alias 7krát3, zpěvačka Sharlota, ale také písničkář Michal Horák či mladá operní pěvkyně Adéla Řehořová. Alice Mikulášová z organizace Bold News uvedla, že akce je zaměřená hlavně na mladé lidi, kteří chtějí pomáhat, ale často nevědí, jakým způsobem. „Mladé to zajímá, nejsou lhostejní, jen se k nim informace o sbírkách a možnostech pomoci nedostávají tak snadno,“ vysvětlila.

Benefiční koncert tak využívá sociální sítě a spolupráci s populárními umělci a influencery, aby se podařilo oslovit mladou generaci a motivovat ji k akci. Získané prostředky poputují na podporu spolku Horní, Dolní, který přímo na místě pomáhá lidem v Krnovsku, Hanušovicích a dalších oblastech, které povodně zasáhly nejvíce. „Ještě dnes tam jsou lidé bez elektřiny a bez domova,“ upozornil Gaydečka.

Akce ukazuje, že hudba může být nejen prostředkem zábavy, ale také nástrojem pro šíření solidarity a podpory. „Autenticita je nejdůležitější. Lidé stejně poznají, jestli to je uvěřitelné, nebo není,“ uzavřel Renne Dang.

Můžete se zapojit i vy. Přispět lze 15. října 2024 od 20 hodin na stránkách www.navlnepomoci.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Velká voda zastihla Františka na dovolené. Zničila dům i pneuservis, se ženou spí v karavanu

Tagy:
hudba povodeň katastrofa Nový den oběť raper Česko benefiční koncert okres Jeseník Hanušovice Renne Dang Michal Horák umění a zábava umění, kultura, zábava a média katastrofy, nehody a mimořádné události Na vlnách pomoci