Velká voda zastihla Františka na dovolené. Zničila dům i pneuservis, se ženou spí v karavanu

Velká voda panu Františkovi zatopila dům i pneuservis.

Příběh po povodních

Opavské sídliště Kateřinky a ostravská městská část Nová Ves patří v Moravskoslezském kraji mezi místa nejvíce zasažená zářijovou povodní. Lidé, kteří se už mohli vrátit do svých domovů, sčítají škody a likvidují všechno, co jim velká voda zničila. Ani měsíc po živelné pohromě stále nemají hotovo.

Voda z řeky Opavy ve stejnojmenném městě na sídlišti Kateřinky zatopila v září přízemní byty a sklepy. Místní škody odklízejí dodnes. „Vystříkáváme sklepy, sami. Vesměs to děláme všechno v deseti, jedenácti lidech,“ řekl CNN Prima NEWS jeden z nich.

ČTĚTE TAKÉ: Povodeň připravila Vratislava skoro o vše. Mrtvé slepice tu visely na stromě, popsal v slzách

„Bylo to hrozné. Byl tu nepořádek jako v tanku. Šílené, bylo to šílené. Též jsem měla vodu ve sklepě, takže se z něj muselo všechno vynést. Bylo to horší než po té první povodni,“ dodala pro štáb další z obyvatelek opavského sídliště.

Když v září přišla povodeň, byli manželé Ballovi z Nové Vsi zrovna na dovolené. „Tam jsme se to dozvěděli, a než jsme stihli přijet, už to tu bylo pod vodou. Něco se zachránilo, ale většina ne, většina je zničená. Měl jsem tam zařízení celého pneuservisu, zvedáky a brusky, všechno bylo zatopené,“ řekl CNN Prima NEWS František Balla.

Celá Nová Ves včetně domu Františka Bally stála ve vodě dlouhých 10 dní. „Spíme v karavanu, který máme venku. V domě to nejde, je to tam úplně vlhké. Už se blíží zima a v karavanu to není zas tak pohodlné, je tam zima,“ uvedl Balla. Prioritou je podle něj co nejdříve zprovoznit ložnici. Jemu i manželce totiž chybí hlavně odpočinek a kvalitní spánek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Díky geniálnímu nápadu ochránil svůj dům před hurikánem. Naprostá legenda, chválí muže lidé

Tagy: