Bez chyb nemůže být chlap chlapem, myslí si Marpo. Proč se rozhodl dělat country?

Hudebník a rapper Marpo

Marpo o své nové country desce

Rapper a hudebník Marpo vydává své deváté album s názvem Cowboys and Dreamers (kovbojové a snílci). A právě snílkovství je jeho hlavní myšlenkou, prozradil ve vysílání CNN Prima NEWS muzikant. Svou roli při vzniku skladeb sehrála i jeho role otce – v některých písních totiž předává rady synovi Otakarovi. Deskou hodlá navázat na tradici country hudby v Česku, například na zpěváky Pavla Bobka nebo Roberta Křesťana.

Zvolnění a méně drsnějších prvků – i tak se dá popsat nová etapa v kariéře Otakara Peřiny, který na hudební scéně vystupuje s přezdívkou Marpo. „Je to vývoj. S dalšími roky se nejspíše vyklidňuji,“ zhodnotil v pořadu Nový den.

K TÉMATU: Vážně nemocná Céline Dionová dojala celý svět. V Paříži zazpívala před lidmi po čtyřech letech

„V nové desce Cowboys and Dreamers bych hledal hlavně snílkovství. I když jsem se v tvorbě na první pohled věnoval jiným tématům, vždy jsem na této vlně jel. Nyní na ni jen navazuji,“ popsal.

Zdůraznil také, že si šel vždy za svými sny. „Mnohým v tom brání strach. Máme rádi svůj standard, ale z těchto kolejí nechceme vyjet. I když v životě risk posté nevyjde, pokus číslo 101 se povede,“ uvažoval.

Svou roli při vzniku alba podle Marpových slov sehrála i role táty. Texty chtěl prý předat poselství synovi Otakarovi. „Už odmalička mu říkám, že chlap má být gentleman, chovat se k ženám hezky a ze všeho nepanikařit. Když člověk stárne, zjistí, že když nejde o zdraví, nejde o nic,“ poznamenal bubeník.

I když si některé své chyby v životě uvědomuje, nic by prý změnit nechtěl. „Život nás vede, ale až poučení člověka formuje. Bez chyb nemůže být chlap chlapem,“ je přesvědčen.

V tvorbě rád „prokopává dveře“

Navázat na českou tradici country hudby vnímá jako velkou výzvu. Ve své tvorbě rád jako první „prokopává dveře“ k dosud neobjevenému. „Tento žánr jde dělat i s jinými texty a příběhy, jelikož na nich je country založené. Pavel Bobek nebo Robert Křesťan byli průkopníci a jsou dodnes vnímáni jako pilíře žánru. Chci na ně navázat, protože vnímám od té doby ‚brutální‘ mezeru,“ vysvětlil svůj záměr hudebník.

Připomněl, že je pro něj zásadní mít po svém boku partnerku, na kterou se může spolehnout. „Důležitá je pro mě loajalita a zázemí. Najít ženu, která tyto vlastnosti zastává a má určitou úroveň, není v dnešní divoké době nic jednoduchého,“ dodal hudebník.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Suzi Quatro hrála v Česku už za komunistů. Teď se tu cítím mnohem svobodněji, říká

Tagy:
hudba Marpo Nový den album píseň rapper nové album bubeník country Robert Křesťan Pavel Bobek Otakar Petřina