Ukrajinská pomsta pro okupanty: Rusové zemědělcům ukradli třešně, ti je předtím otrávili

Silný výbuch v Melitopolu v den ruských oslav.

Ukrajinci na ruskými silami okupovaných územích využívají všechny dostupné prostředky k sabotáži útočníků. Starosta Melitopolu v Záporožské oblasti nyní prozradil, že ukrajinští zemědělci dokázali vyřadit ruské vojáky z provozu díky otráveným třešním, informuje například web New York Post.

Starosta Melitopolu v Záporožské oblasti Ivan Fedorov během televizního vysílání doslova uvedl, že ukrajinští zemědělci dokázali vyřadit okupanty z provozu pomocí kontaminovaných peckovin, informoval web New York Post.

Ruští vojáci totiž ukradli místním zemědělcům úrodu třešní. Ty okupanti údajně chtěli za účelem zisku vyvézt na Krym, aniž by věděli, že ovoce bylo postříkáno chemikáliemi. „Naši zemědělci připravili ruským fašistům další dárek – čerstvě ošetřené třešně, které způsobily hromadnou nákazu,“ popsal Fedorov.

Druh partyzánského odporu

Podlý krok označil za další druh partyzánského odporu, který se děje nejen na území Melitopolském okresu. „Neměli byste nám nic krást, vše bylo vypěstováno tvrdou prací našich zemědělců,“ dodal jasně starosta.

Fedorov prohlásil, že 99 % lidí, kteří zůstali v Melitopolu, je nyní součástí hnutí odporu zaměřeného proti ruským vojskům. „Obyvatelé Melitopolu zcela ignorovali oslavy Dne Ruska. Viděla to celá země – minulou neděli stálo ve frontě na ruské pasy pouze 15 lidí ze 70 tisíc obyvatel, kteří zůstali v dočasně okupovaném městě,“ podotkl.

Melitopol je okupován od prvních dnů války, která trvá již čtvrtý měsíc. Velká část okolního regionu, kde se nachází největší evropská jaderná elektrárna, je pod kontrolou Kremlu. V Melitopolu, druhém největším městě ukrajinské Záporožské oblasti, také okupační správa řeší referendum o připojení k Rusku. Oznámila to ruská agentura Interfax s odvoláním na vyjádření starostky, dosazené Rusy.

Tagy: