Hrůza ve finále českého poháru, píší zahraniční weby. O nejhorších momentech bitky mají jasno

Fanoušci Sparty a Plzně se poprali přímo na trávníku.

Fanoušci Sparty a Plzně se střetli po finále MOL Cupu

Drsný střet mezi příznivci fotbalové Plzně a Sparty přímo na hřišti po středečním konci finále domácího poháru MOL Cupu rezonuje nejen v Česku. Všímají si ho také zahraniční zpravodajské weby. Odmítavou reakci vyvolaly především záběry, kdy někdo z fanoušků na hrací ploše hodil plastovou židli na moderátora a sportovní komentátory České televize. O incidentu píší Daily Mail nebo Bild.

„Finále českého poháru bylo poznamenáno znepokojujícími násilnými scénami mezi příznivci Sparty Praha a Viktorie Plzeň poté, co po odpískání konce vběhli na trávník,“ popisuje středeční událost, k níž došlo ihned po konci zápasu, web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Letošní MS v hokeji u nás se stane nejnavštěvovanějším v historii, říká Šnaidauf

Zahraniční médium píše o „maskovaných fanoušcích obou týmů, kteří si prorazili cestu na hřiště a začali mezi sebou bojovat“. Všímá si rovněž incidentu, kdy někdo z příznivců hodil plastovou židli na přítomného moderátora a hosty sportovního pořadu České televize během živého vysílání.

Nečekaný výpad proti moderátorovi Davidu Kozohorskému a fotbalistům Václavu Procházkovi a Mariovi Holkovi zaznamenali i fotbaloví ultras nejrůznějších evropských klubů.

Německý deník Bild píše na svém webu o „hrozivých scénách během finále českého poháru“ a „sportovním skandálu“. Dění popisuje takto: „Chaotičtí fanoušci znepřátelených táborů vtrhli na hřiště a pustili se do bitky. Záběry z místa jsou plné kopanců a pěstí.“ O závěru finále „poznamenaném násilím“ referuje dokonce i indický web Devdiscourse.

Zahraniční reportéři se pozastavili i nad záběry přímo z trávníku, kdy dva maskovaní příznivci Plzně brutálně mlátí fanouška z opačného tábora.

K celé události se vyjádřil například redaktor webu iSport.cz Pavel Šťastný. „Tak tohle ne, obrovský průšvih,“ vyčetl chuligánům na síti X. Podobně incident hodnotil i bývalý profesionální fotbalista Zdeněk Folprecht. „A pak se zas budeme divit, až budou kolem hřiště psi. Sparta vyhrála, fotbal prohrál. Idioti,“ nešetřil znechucením.

Vedení fotbalové Plzně následně vydalo prohlášení, v němž vyjádřilo lítost nad chováním některých fanoušků v barvách klubu. „Mrzí nás, že přes veškeré úsilí a vyvinutou snahu došlo na trávníku k násilí, které na fotbal nepatří a nechceme ho na stadionech vidět. Zároveň vnímáme, že celý fotbal musí toto řešit, aby se podobné scény v budoucnu již nikdy neopakovaly,“ uvedli zástupci celku s tím, že chystají příslušné kroky.

Fotbalový celek z Letné zvítězil ve středu ve finále MOL Cupu nad domácí Plzní 2:1. Rozhodující gól finálového souboje poháru vstřelil v nastaveném čase Veljko Birmančevič.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kanadští hokejisté si užívali noční Prahu. Vypadali, jako kdyby je přejel vlak, říká Vrána

Tagy: