Bodnu tě injekcí a nakazím, vyhrožoval zloděj. Žádal, aby na něj žena zavolala policii

Muž s injekční stříkačkou v ruce přepadl trafiku v České Lípě

Přepadl trafiku se stříkačkou

Muž s injekční stříkačkou v ruce přepadl trafiku v České Lípě. Prodavačce vyhrožoval, že ji bodne a nakazí žloutenkou. Nakonec sebral jen dva balíčky cigaret a k překvapení prodavačky nikam neutekl, naopak ji požádal, aby na něj zavolala policisty. Chtěl do vězení.

„Tvrdil, že chce zpátky do kriminálu. Říkal, ať je stoprocentně zavolám, jinak že se vrátí a píchne mě,“ popsala reportérovi CNN Prima NEWS přepadená prodavačka. Aby dokázal, že to myslí vážně, čekal před trafikou. Když žena s policisty mluvila, stál kousek od ní, aby ho mohla do detailu popsat.

„Pak se sebral a řekl, že na hlídku počká na nádraží,“ uvedla prodavačka. A skutečně, jak slíbil, tak udělal. Na nedalekém autobusovém nádraží si ještě stihl objednat párek v rohlíku. Než si ale stačil kousnout, policisté byli na místě. „Bylo to strašně rychlý, zaplatil, nechal mi deset korun dýško, vzal si párek, popošel tady za roh a už ho měli,“ uvedla prodavačka ze stánku s rychlým občerstvením.

Do vězení chtěl již o den dříve

Jednomu ze stálých hostů stánku se při čekání na párek ještě stihl svěřit, že udělal průšvih a jedou si pro něj policisté. „Taky říkal, že noc před tím strávil na záchytce a teď střízliví. Když mu dávali dýchnout, měl přes dvě promile,“ sdělil reportérovi muž, který situaci sledoval. Policisté přitom už o snahách muže dostat se za mříže věděli od předchozího dne a pátrali po něm.

„V restauraci v Kamenickém Šenově vyhrožoval číšníkovi napadením, pokud okamžitě nezavolá policisty,“ řekla Ivana Baláková, mluvčí Libereckého kraje Policie ČR. Policisté se o tom ale nakonec dozvěděli, až když byl z restaurace pryč. Teď mu skutky sečetli a obvinili ho z loupežného přepadení a také z vydírání. V současnosti už je tam, kde chtěl být, tedy za mřížemi – zatím ve vazební věznici.

„Návrh na vazbu jsme podali z obavy, že by mohl ve snaze dostat se za mříže pokračovat,“ dodala mluvčí. Policisté už z obdobných případů vědí, že agresivita takových lidí se může stupňovat. Před pěti lety liberecký krajský soud odsoudil jiného muže za pokus o vraždu. Chtěl do vězení, a tak málem k smrti ukopal bezdomovce před nádražím v Novém Boru.

Tagy: