Lékař Bohdalové promluvil o léčbě. Fanoušci herečku povzbuzují, připomněli její ikonickou roli

Herečka Jiřina Bohdalová

Bohdalová v nemocnici

Zdravotní stav legendární české herečky Jiřiny Bohdalové, která byla hospitalizována kvůli vážným zdravotním komplikacím, se zlepšuje. Pro CNN Prima NEWS to uvedl zdroj z jejího blízkého okolí. Později pro web Extra.cz zprávu potvrdil i hereččin ošetřující lékař Petr Neužil a dodal, že vše je zatím na dobré cestě. Herečka byla přijata na jednotku intenzivní péče poté, co se u ní projevily vysoké horečky, údajně kvůli otravě botulotoxinem, známým jako klobásový jed. Fanoušci Bohdalové přejí brzké uzdravení a připomínají, že je přeci „nesmrtelná teta“.

Třiadevadesátiletá Bohdalová byla podle informací Blesku hospitalizována na jednotce intenzivní péče v Nemocnici Na Homolce. Herečce se během dne udělalo špatně, nevolnost doprovázely údajně také vysoké horečky 39 °C, které později stouply až na 40 °C. Příčinou zdravotních obtíží by měla být podle Blesku otrava botulotoxinem, kterému se lidově přezdívá klobásový jed. Obsažen může být velmi vzácně i v potravinách.

ČTĚTE TAKÉ: Na rozdíl od Anny K. se svatby dočkala po pár týdnech. Kdo je Varteckého novomanželka?

Blízký zdroj herečky pro CNN Prima NEWS uvedl, že se její stav už lepší, což později pro web Extra.cz potvrdil i její ošetřující lékař. „Pokud nás něco nepřekvapí, mělo by to dopadnout dobře,“ uvedl a připomněl, že herečka je velká bojovnice. „Hlavně teď víme, proč má tu infekci a musí zabrat antibiotika,“ dodal.

Fanoušci herečky Jiřiny Bohdalové jí nyní hojně vyjadřují podporu na sociálních sítích a přejí jí brzké uzdravení. „Snad bude v pořádku,“ napsal jeden z nich. Další komentář připomněl její veselou osobnost: „Do příštího mejdanu ve Varech bude zase fit,“ odkázal tak na nezapomenutelné video, kde Jiřina Bohdalová tancuje během festivalu ve Varech.

Mnozí také nezapomněli zmínit její ikonickou roli: „Ať ukáže, že je nesmrtelná teta,“ přála jí jedna z fanynek, narážející na postavu Závisti z legendární pohádky Zdeňka Zelenky.

Bohdalová loni v říjnu oznámila, že po dohodě s lékaři ukončuje divadelní kariéru. Představení na prknech, která znamenají svět, jsou podle odůvodnění náročnější na výdej energie a fyzické síly než natáčení filmů a televizních pořadů.

Na začátku minulého roku skončila legendární herečka v nemocnici s plicní embolií, což potvrdila i pro CNN Prima NEWS. Lékaři několik dní doslova bojovali o její život. Velkou zásluhu na její záchraně má podle jejích slov právě lékař profesor Petr Neužil. Na přelomu srpna a září téhož roku pak Jiřina Bohdalová skončila v nemocnici kvůli přetrvávajícím vedrům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Soukup mě kousnul, zuří po rvačce Dopita. Bývalý partner Hanychové měl dostat pěstí do obličeje

Tagy: