Bolestná slova blízkých o smrti tříleté Sofinky, kterou srazil otec. Truchlí celé město

Celá Hnúšťa na středním Slovensku žije po tragické smrti tříleté dívenky smutkem, popsal tamní primátor Martin Pliešovský. Malou Sofinku, kterou v neděli srazil autem otec ve svém autoservisu, oplakávají pozůstalí i široká veřejnost. „Je to něco strašného, nechce se mi tomu ani věřit,“ poznamenala osoba blízká rodině. Bolest zdrceného otce je podle ní o to vyšší, že se na místo hrůzného neštěstí bude muset stále vracet kvůli práci.

„Byla to velmi seriózní rodina, svoji byli asi rok. Otec Patrik tu provozoval vlastní servis,“ vylíčil pro deník Plus Jeden deň zdroj blízký rodině. „Podniká tady, bude se muset na místo stále vracet, a stále mu to bude připomínat ten strašný okamžik,“ doplnil ještě.

K TÉMATU: Smutná dohra útoku v olomoucké herně. Postřelená pracovnice prohrála boj o život

Smutná zpráva zasáhla i vedení malého města na středním Slovensku. „Je to strašná tragédie. O to strašnější, že ji způsobil vlastní otec. Momentálně se u nás o ničem jiném nemluví. Rodině vyjádřím osobně soustrast, až se to uklidní. Musí být neskutečné, jak trpí rodiče i prarodiče,“ sdělil deníku primátor Pliešovský. „Město žije smutkem, i pro nás je to ukrutná tragédie,“ uzavřel.

Holčičce nebylo pomoci

Záchranáři dorazili na místo téměř okamžitě, holčičce však již nedokázali pomoci, svým zraněním na místě podlehla. Smrt děvčátka otřásla i zasahujícími složkami, slzy neudržela ani přivolaná policistka. Zoufalým rodičům Sofinky se s traumatickou událostí pomáhali vyrovnat i odborníci z intervenčního týmu Modrý anděl, uvedla mluvčí zdravotníků Alena Krčová.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro přečin usmrcení. Případ je ale zatím stále ve stádiu vyšetřování, oznámila mluvčí banskobystrické policie Mária Faltániová.

Tagy: