CNN Prima News brambůrky

brambůrky

Výpis příspěvků ke štítku „brambůrky“

Vědci stvořili „průhlednou“ myš, kůží jí prosvítají orgány při práci. Použili barvivo z chipsů

Nová neinvazivní metoda je příslibem, že do těl živých organismů půjde v budoucnu nahlížet zcela bezpečně a naprosto bezbolestně. Dnes se testuje na myších, v budoucnu by se mohla podle americké CNN uplatnit v lidské medicíně. A to například při včasném diagnostikování rakoviny, při „napichování“ žil u lékaře či při odstraňování nechtěného tetování.

Řetězec v Česku stahuje z prodeje oblíbené brambůrky. Vrátí vám peníze

Obchodní společnost Globus ČR na svých webových stránkách informuje zákazníky, že s okamžitou platností stahuje z prodeje šarži Bohemia Kotlíkových brambůrků jarní cibulka a smetana. V případě, že jste si je zakoupili, vrátí vám peníze. Také společnost PENNY byla nucena sáhnout do své nabídky. Kupující varuje před konzumací jedné z šarží BIOnek dětské přesnídávky, kterou neprodleně přestala prodávat.

K úspěchu je potřeba pokora. Vykašlete se na pěny nebo chipsy! Prostě vařte, říká Lukáš Hlaváček

Lukáš Hlaváček je šéfkuchařem restaurace Terasa U Zlaté studně. Hned po vyučení v Brně začal pracovat pod Romanem Paulusem v hotelu Alcron. Po třech letech odešel na jeho doporučení do Londýna, konkrétně do restaurace Seven Park Place oceněnou jednou hvězdou Michelin. Učil se dva roky a přešel s doporučením do restaurace The Ledbury, která má dvě hvězdy Michelin a v té době byla 9. nejlepší restaurací na světě. Tady ale příběh nekončí. Po třech letech, kdy se vypracoval až na pozici zástupce šéfkuchaře vyrazil dobýt Ameriku. Zamířil do restaurace v Kalifornii The Restaurant at Meadowood, která se pyšnila dokonce třemi michelinskými hvězdami. Není tak překvapením, že Lukáš Hlaváček - šéfkuchař restaurace Terasa U Zlaté studně, patří mezi vyvolené projektu MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Nesmyslný nutriční semafor EU? Hranolky i chipsy jsou podle něj zdravější než losos

Evropský „nutriční semafor“ Nutri-Score má být zaveden ve všech členských zemích Evropské unie. Už nyní se ale na konto představeného schématu, které má pomoct se zdravějším výběrem jídla, ozývá kritika. Podle nutričního semaforu by například kola bez cukru byla zdravější než třeba olivový olej nebo uzený losos. Na vině je především způsob výpočtu výsledné známky.