Bronzoví hrdinové v Show Jana Krause. Co podle hokejistů zařídilo medaili po 10 letech?

Část bronzové reprezentace loni zavítala do pořadu Show Jana Krause.

Bronzoví hokejisté v Show Jana Krause

V pondělí se česká parta ověnčená bronzovými medailemi z mistrovství světa vrátila do Prahy. Úspěch pořádně oslavila v centru metropole a ještě před tím, než se hráči reprezentace rozprchli na dovolenou po dlouhé sezoně, část národního týmu zavítala do Show Jana Krause. Nejnovější díl s vzácnou hokejovou návštěvou můžete sledovat ve středu od 21:35 na Primě.

K Janu Krausovi dorazilo celkem pět hráčů – útočníci Jiří Smejkal a Matěj Blümel, obránci Radim Šimek s Michalem Jordánem a brankář Marek Langhamer. Ti se podíleli na tom, že česká reprezentace získala na světovém šampionátu medaili po dlouhých 10 letech. Nikdy předtím nebylo v české – či československé éře – čekání na cenný kov delší.

Český reprezentační tým na mistrovství světa představil poprvé pod vedením finského kouče Kariho Jalonena. „Příchod nového trenéra byla příjemná změna,“ říká Jordán, „najednou tady byl někdo zvenčí, s jinou mentalitou, takový trochu jiný náhled na hokej.“ „Víc se soustředí na detaily a jeho hlavní výhodou je, myslím, to, že neumí česky,“ doplňuje brankář Marek Langhamer.

Obránce Radim Šimek si zase pochvaluje, že jejich tým podržel po nepodařeném zápase s Rakouskem. „Část tlaku vzal na sebe, a když už se bavíme o Rakousku, tak my jsme se z toho díky němu pěkně oklepali,“ prozrazuje gólman, jaká nálada panovala v zákulisí. Dozvíme se také to, že celkově si pětadvacetičlenný tým dobře sednul a uvnitř nedocházelo k žádným velkým třenicím. „Všichni chtěli udělat pro úspěch nejvíc, takže většinou hodili své ego za hlavu,“ vysvětluje útočník Jiří Smejkal to, že se nehádali.

Dalšími hosty oblíbené talk-show budou herečka Tereza Ramba, módní návrhář Osmany Laffita a Danuše Šlajerová, Zdenka Killermanová s Eva Peteříkovou – trojčata, která letos oslavila 70. narozeniny.

Tagy:
Show Jana Krause hokej mistrovství světa v hokeji sport česká hokejová reprezentace Jiří Smejkal Matěj Blümel Marek Langhamer Kari Jalonen Radim Šimek MS v hokeji 2022 Michal Jordán