Brutální napadení v Nové Pace: Muž skoro ubil přítelkyni, žena v nemocnici bojuje o život

Muž brutálně napadl svou přítelkyni, soud ho poslal do vazby

Muž, který brutálně zbil družku, skončil ve vazbě

Jičínský soud poslal do vazby 38letého muže, který brutálně napadl a zbil svoji stejně starou družku. Ta skončila v kritickém stavu v nemocnici. Policisté muže zadrželi přímo v bytě, kam se museli dostat násilím.

V sobotu krátce před druhou hodinou ráno se z bytu v Nové Pace ozýval zoufalý křik ženy, rány a nadávky. Sousedé na nic nečekali a zalarmovali policii. Hlídka byla na místě téměř okamžitě.

„Po zákonné výzvě se dožadovali vstupu do bytu, nicméně na ni nikdo nereagoval. Jelikož měli policisté důvodnou obavu o život a zdraví osob uvnitř bytu a věc nesnesla odkladu, rozbili u vchodových vstupních dveří skleněnou výplň a tak se dostali dovnitř,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Majerová.

Na místě zadrželi osmatřicetiletého muže, který měl posilněn alkoholem napadnout svou přítelkyni, kterou několikrát udeřil pěstí do hlavy. „Policisté na místě ženě ihned poskytli první pomoc a předali ji do péče lékařů. Následně byla v kritickém stavu letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ upřesnila Majerová.

V pondělí skončil agresor u soudu, který rozhodoval o tom, jestli skončí ve vazbě. Vazební zasedání trvalo celé dopoledne a soudce návrhu státního zástupce vyhověl a muže poslal rovnou za mříže. O hodinu později už ho policisté předali vězeňské stráži vazební věznice v Hradci Králové. Pokud mu soudce vinu u hlavního líčení prokáže, může za mřížemi zůstat až deset let.

Tagy: