Hudební fanoušci truchlí. Zemřel zakladatel legendární rockové kapely Moody Blues

Kapela Moody Blues přišla o jednoho ze svých zakládajících členů. Ve věku 82 let zemřel klávesista a zpěvák Mike Pinder. O jeho smrti informoval na sociálních sítích jeho spoluhráč John Lodge.

„Mikeova rodina nás požádala, abychom vám nasdíleli uvedený vzkaz. Veškerá láska dnes jde k Mikeově rodině,“ stojí v úvodu příspěvku na Facebooku. „Jeho rodina by fanouškům a přátelům ráda sdělila, že odešel v míru. Jeho poslední dny byly plné hudby a byl obklopen láskou své rodiny,“ dodal Lodge.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední dny Josefa Laufera před osudnou operací. Hýřil úsměvy, pak přišly komplikace

Pinder podle slov svých příbuzných prožíval život stále s dětským úžasem: „Kráčel hluboce introspektivní cestou, která spojila mysl a srdce. Jeho texty, filozofie a vize se dotknou budoucích generací.“

Pinder byl dvakrát ženatý. Z prvního manželství měl syna Daniela, ze druhého pak Matta a Michaela. Všichni tři jdou podle webu The Sun v otcových stopách a jsou muzikanti.

Kapela Moody Blues byla založena v květnu 1964. U jejího zrodu stáli vedle Pindera ještě Ray Thomas, Denny Laine, Graeme Edge a Clint Warwick. O dva roky později se ke skupině připojili John Lodge a Justin Hayward.

Mike's family have asked us to share the message below with you all... All the love possible goes out from the Lodge...

Posted by John Lodge on Thursday, April 25, 2024

„Velmi smutná zpráva, poslední z původní sestavy Moody Blues zemřel. Teď už je zase s Dennym, Rayem, Graemem a Clintem. To musí být radostné setkání,“ uvedla na Instagramu vdova po Laineovi Elizabeth.

Asi nejznámějším hitem Moody Blues je píseň Nights in White Satin z roku 1967. Po jejím znovu vydání na začátku 70. let se v USA dostala na druhou příčku hitparád. Kapela byla v roce 2018 uvedena do rockenrolové síně slávy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fanoušci Maxim Turbulenc v slzách. Nečekaně zemřel zpěvák Daniel Vali, bylo mu 53 let

Tagy: