Krampol v exkluzivním rozhovoru: Bůh mi dal napomenutí. Od smrti mě dělily milimetry

herec Jíří Krampol

Zdravotní stav Jiřího Krampola

Jiří Krampol v úterý podstoupil operaci srdce, doktoři mu vyměnili jeho kardiostimulátor. Už tři dny poté mohl známý herec odpočívat v pohodlí svého domova. Reportérům CNN Prima NEWS poskytl v pátek krátký rozhovor. V něm přiznal, že poslední dny bere od boha jako varování, že by se měl více šetřit.

Neuběhly ani tři dny od náročné srdeční operace a doktoři z Nemocnice Na Františku pustili Jiřího Krampola domů. Sám 83letý herec přiznává, že měl namále a že byl chvílemi už smířen s tím, že umře.

„Byly to desetiny milimetrů, já jsem s tím opravdu počítal. Už jsem se loučil. Jak říkají hrdinové, že se smrti nebojí, není to pravda. Já jsem byl tak podělanej, že si to nikdo na světě nedovede představit. Netušil jsem, že jsem tak zbabělej,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Podle Krampola mělo velký podíl na zhoršení jeho zdravotního stavu velké pracovní nasazení. Poprvé se mu udělalo nevolno po aplikaci třetí dávky vakcíny proti covidu. Sám si ale není jist, jestli zhoršení stavu souviselo právě s očkováním.

„Pak jsem byl v nemocnici podruhý, protože jsem byl nastydlej. Pak jsem měl představení a najednou to byl zápal plic. Potom jsem měl několik představení, který jsem absolvoval s dvaceti procenty dechu. Vůbec nevím, jak jsem to uhrál. Bylo to o prsa. Co si budeme nalhávat, že jsem nějakej jura? Nejsem. Jsem starej,“ řekl.

Zhoršení zdravotního stavu vnímá jako varování od boha. „Samozřejmě, že jsem si to zavinil sám. Jsem věřící. Myslím, že mi bůh dal napomenutí a řekl, že už toho bylo, Jirko, dost. Prostě děkuju bohu, že to takhle dopadlo,“ dodal. Lékaři Krampolovi vyměnili jeho kardiostimulátor, což je přístroj, který se používá k léčbě poruch srdečního rytmu.

„Trvalo to hodinu a čtyřicet minut. Vyměnili mi budíka, protože byl jednofázovej. Teď mi dali dvojitého. Prostě funguje ve dvou srdečních síních,“ vysvětlil herec s tím, že doktorům z Nemocnice Na Františku bude do smrti vděčný.

Tagy: