Buzek: Návrat „arcidémona“ Kalouska by byl dárek pro Babiše. Koalici Spolu může uškodit

Odborník na politický marketing Tomáš Buzek

Buzek o Pirátech a Babišovi

Návrat Miroslava Kalouska do aktivní politiky by byl pro Andreje Babiše dárkem. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl politický marketér Tomáš Buzek. Podle něj by hnutí ANO opět získalo svého úhlavního nepřítele, na kterého by mohlo útočit. Kalouskův návrat by zároveň mohl poškodit koalici Spolu, pro niž by byl konkurentem.

Miroslav Kalousek po oznámení odchodu z TOP 09 nevyloučil své další politické angažmá. „Pro Andreje Babiše by to byl dárek. Miroslav Kalousek je pro něj a jeho voliče největším arcidémonem a většina Babišových útoků směřovala právě na něj. Na druhou stranu i pro Miroslava Kalouska je Andrej Babiš vítaným terčem, na kterém je schopen postavit svou kampaň,“ řekl Buzek.

ČTĚTE TAKÉ: Fialova rošáda ODS nic nepřinese. Na vládní krizi nejvíc vydělá STAN

I bez Kalouskova návratu má ovšem podle Buzka hnutí ANO do následujících voleb dobře nakročeno. „Andrej Babiš je jasným vítězem současné vládní krize. Jemu nyní stačí pouze čekat, jak to celé dopadne, a sledovat naskakující procenta. Koaliční strany se mezi sebou napadají a mluví o kmotrech. Tohle si Babiš nemohl ani vysnít,“ uvedl Buzek.

Kalouskův návrat v kombinaci s odchodem Pirátů do opozice by podle politického marketéra mohl ale také poškodit současnou vládní koalici. „Jim, velmi zjednodušeně, doteď stačilo vyvolávat obavy z Andreje Babiše. Teď ale budou muset ve volební kampani přitvrdit a více vysvětlovat,“ sdělil Buzek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lipavský by byl bez Pirátů absolutní nula, míní Kulidakis. Stal se synonymem pro zradu

Tagy: