Byl jsem kandidát na mrtvolu, po*ělaný strachy, prozradil Krampol. Pak přišel zázrak

Herec Jiří Krampol se zamiloval a září štěstím.

Jiří Krampol je doma

V polovině prosince se herec Jiří Krampol pomalu loučil se životem. Jak však sám říká, dostal od boha napomenutí a z kandidáta na mrtvolu se stal vděčný muž. Po operaci srdce a pohybu na jednotce intenzivní péče (JIP) se cítí jako znovuzrozený. Díky péči lékařů se cítí nejlépe za posledních deset let. „Už se nikam nepoženu,“ slibuje 83letý herec.

První zhoršení zdravotního stavu nastalo po třetí dávce očkování, do nemocnice se vrátil s nachlazením, které se změnilo v těžký zápal plic. „Potom jsem měl několik představení, která jsem absolvoval s dvaceti procenty dechu. Vůbec nevím, jak jsem to uhrál. Bylo to o prsa,“ vzpomínal Krampol v exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Nejkritičtější však byla operace srdce. „Bylo to tak vážné, že jsem byl opravdu podělaný strachy a loučil jsem se se životem. Byl jsem kandidát na mrtvolu. Beru to jako vážné napomenutí a druhou šanci. Už se nikam nepoženu,“ sliboval herec webu Extra.cz.

Nejvíce vděčný je lékařům z Nemocnice na Františku, kteří ho „spravili“ a pomohli mu těžké chvíle ve zdraví překonat. „Konečně se zase můžu nadechnout, do toho mi srovnali novým budíkem obě srdeční komory, takže se mi líp prokrvuje a okysličuje mozek,“ popsal některé z řady změn. Pro mnohé se jedná o zázrak, podle přátel Krampol utekl hrobníkovi z lopaty. Nyní se cítí o roky mladší.

Hlavně to zdraví

„Dřív jsem ušel pár kroků a už jsem musel odpočívat. Teď chodím v pohodě. K tomu mi pomáhá i zhruba osm kilogramů dole. Vidím jasněji a mám rychlejší reflexy. Deset let jsem na tom nebyl líp,“ řekl oblíbený moderátor. Jako věřící si je vědom, že se na pokraj smrti dostal vlastní vinou. „Myslím, že mi bůh dal napomenutí a řekl, že už toho bylo, Jirko, dost,“ zdůraznil pro CNN Prima NEWS.

Jen tři dny po prodělané operaci srdce mohl Krampol nemocnici opustit, a tak vánoční svátky strávil doma s přáteli. „Na Štědrý den jsem byl s kamarády, druhý den přišel zase přítel, který taky zůstal sám. A třetí jsem jel za jednou dlouholetou kamarádkou,“ popsal své aktivity vdovec.

A jaké má plány na Silvestra? „Vystřídá se u mě pár příbuzných, pak se půjdu projít a večer budu hudrovat nad úrovní současné televizní zábavy,“ dodal herec a moderátor s tím, že všem do nového roku přeje zejména zdraví.

Tagy: