Bývalou družku polil benzinem a zapálil, tvrdí policie. Na muže z Opavy ukazují nové důkazy

Muž měl partnerce proříznout šlachy na nohou.

Pokus o vraždu na Opavsku

Devětačtyřicetiletý muž chtěl podle policie v Opavě upálit bývalou družku, polil ji benzinem a zapálil. Žena utrpěla popáleniny na téměř polovině těla. Muže kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu. Hrozí mu trest až 20 let vězení. Médiím to řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Zločin se stal v první polovině července v opavské části Jaktař v jedné z tamních opuštěných budov, ve které se zdržovali bezdomovci. Policie na místě nejprve zasahovala společně se záchranáři u popálené ženy. Později se potvrdilo podezření, že na jejím zranění má podíl někdo další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragickou smrt režiséra Lukáše sledoval šestiletý syn. Hvězdy posílají vzkazy a snaží se pomoc

„Ze všech získaných a zjištěných skutečností kriminalisté pojali podezření, že poškozená mohla být zraněna úmyslně. Jejich domněnku podpořil také výsledek odborného vyjádření policistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz z Frýdku-Místku, kteří zjistili na zajištěném oděvu ženy či matraci přítomnost těkavých hořlavých látek odpovídajících odpařenému benzinu,“ řekla mluvčí.

Krajští kriminalisté následně zadrželi podezřelého muže, bývalého druha poškozené ženy. Obvinili jej z pokusu o vraždu. Podle policistů ženu polil, zapálil a pak z místa odešel. Napadené se ale podařilo plameny uhasit a pak si ještě stihla přivolat pomoc. Motivem útoku byly spory, které vygradovaly pod vlivem alkoholu.

Tagy: