Čech do NHL? Hvězdám Chicaga ukázal, že umí i hokej. Zážitek k nezaplacení, zářil

Petra Čecha zná celý svět jako jednoho z nejlepší fotbalových gólmanů historie. Ale cizí mu není ani brankoviště na ledě. Vždyť nyní oblečen do mohutné výstroje chytá v anglické soutěži. A svoji lásku k hokeji prokázal i na slavné zámořské scéně, když si zatrénoval s týmem z NHL, Chicagem Blackhawks. S trochou nadsázky ukázal, že by při současné krizi týmu mohl být dobrou alternativou.

Velmi zajímavého parťáka dostali jednorázově hráči „jestřábů“. Do brankářské výstroje se nasoukal čtyřnásobný šampion fotbalové Premier League a vítěz Ligy mistrů z roku 2012. Petr Čech si s hvězdným týmem – kterému se ale v aktuální sezoně NHL vůbec nedaří a je celkově nejhorší v celé soutěži – zatrénoval díky dobrému kamarádovi Petru Mrázkovi. Ten patří do organizace Chicaga po letním trejdu z Toronta Maple Leafs.

Někdejší opora Chelsea Čech se nejprve nechala rozchytat pár střelami od trenéra gólmanů. Následovaly střely z dálky od obránců, potom i pár nájezdů od útočníků. Dle zámořských novinářů si po setřepání nervozity nevedl fotbalový velikán vůbec zle, zuby si na něm vylámalo několik hráčů.

Ukázal, že měl a má co do činění i se soutěžním hokejem. V Anglii už odchytal celkem 23 utkání v tamní druhé a třetí nejvyšší soutěži, konkrétně za celky Guildford Phoenix a Chelmsford Chieftains.

„Čelíte nejlepším hráčům světa, takže musíte čekat, že budou mít dobrou střelu a budou chytří. Ale zároveň se snažíte o to samé. Já jsem se snažil je přečíst, bohužel to moc nešlo. Ale moc jsem si to užil, je to pro mě zážitek k nezaplacení,“ popisoval své dojmy 40letý Čech, který loni skončil ve vedení londýnského klubu. Do funkcionářské pozice v milované Chelsea se přesunul krátce po uzavření aktivní kariéry.

A aby byla krátkodobá spolupráce s Chicagem férová, ne tolik typickou roli si předtím vyzkoušeli i hokejisté Blackhawks. Na Čecha kopali – a to včetně Mrázka – penalty.

Tagy: