Ve středu bude ještě slunečno. Koncem týdne se očekává déšť a sněhové přeháňky

Po zadní straně tlakové výše nad jižní Evropou bude ve středu do České republiky pokračovat příliv teplejšího vzduchu a na většině území by mělo být postupně slunečno. V některých niže položených oblastech se však mohou udržet mlhy, a to i po celý den.

Meteorologové očekávají uprostřed pracovního týdne jasno až polojasno, zpočátku místy mlhy, i mrznoucí, nebo nízkou oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den (zejména například v Polabí).

Nejvyšší denní teploty vystoupají na 10 až 14 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti se budou pohybovat kolem 5 °C a v tisíci metrech na horách kolem 8 °C.

Počasí v noci na čtvrtek pak u nás ovlivní od severu studená fronta a bude polojasno až oblačno, ojediněle, postupně místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší teploty v noci klesnou na 3 až −1 °C, při slabém větru až na −3 °C.

Čtvrteční ráno by se nemělo výrazně lišit od těch přechozích v tomto týdnu. Zpočátku bude polojasno až oblačno, místy mlhy, i mrznoucí, nebo nízká oblačnost.

Během odpoledne už ale bude většinou zataženo na celém území a od severu přijde místy déšť nebo přeháňky. Na severu Čech postupně v nadmořských výškách nad 600 metrů očekáváme srážky sněhové. Nejvyšší teploty dosáhnou 11 až 15 °C, při déletrvající mlz nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C.

Tagy: