Čeká nás silné ochlazení. Na horách bude sněžit, noční teploty klesnou k bodu mrazu

Ilustrační foto

Počasí 12.10.2021

Od úterý v polohách nad tisíc, posléze osm set metrů přijdou sněhové či smíšené srážky. V nížinách očekávejte déšť a přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 13 °C, v noci klesnou k bodu mrazu.

Během úterý bude oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ojediněle se odpoledne a večer na většině území objeví déšť a přeháňky, v polohách nad tisíc metrů, postupně nad osm set, budou sněhové nebo smíšené. Večer by jich však mělo ubývat.

Vrchol Sněžky do úterního rána pokryl poprašek sněhu, v Krkonoších jde o první sníh nadcházející zimy. Ukazují to on-line kamery na serveru humlnet. Teplota v úterý ráno klesla na vrcholu nejvyšší české hory na -2,7 °C a silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky.

Loni přišel první sníh do Krkonoš 14. října. Bylo jej však mnohem více než nyní, tehdy hřebeny zasypalo asi 15 centimetrů bílé nadílky.

Nejvyšší denní teploty se v úterý mají pohybovat mezi 9 až 13 °C, na horách jen okolo 5 °C. Vát by měl mírný západní až severozápadní vítr o síle dvou až šesti metrů za sekundu.

Déštivé počasí přetrvá

V noci na středu bude oblačno až polojasno. Na jihu a východě území se místy objeví déšť nebo přeháňky, v polohách nad 700 metrů smíšené či sněhové. Nejnižší teploty klesnou ke 4 až 0 °C, ojediněle meteorologové varují před přízemními mrazíky.

Počasí ve středu bude velmi podobné jako v úterý. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 7 až 11 °C. Většinou bude oblačno, místy se ojedinělé objeví přeháňky, v polohách nad 800 metrů opět sněhové či smíšené. Vát bude vítr o síle tří až sedmi metrů za sekundu.

Noc na čtvrtek opět přinese přízemní mrazíky, nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 1 °C. Během dne bude převážně oblačno, místy přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 8 až 12 °C. Na horách v polohách nad 900 metrů meteorologové očekávají sněhové či smíšené srážky.

V noci na pátek teploty klesnou ke 3 až -1 °C. Ve dne vystoupají k 11 až 15 °C, přijdou i ojedinělé přeháňky. Bude oblačno až zataženo, na horách ve výšce nad 1 100 metrů očekávejte smíšené nebo sněhové srážky.

Tagy: