Češi s Nečasem zasypali Brity střelami a vyhlížejí posily. Kdy dorazí Pastrňák se Zachou?

Češi si v zápase s Velkou Británií připsali celkem 45 střel. Velmi aktivní byl hlavně kapitán Roman Červenka, který si při výhře 4:1 připsal asistenci na každý gól. Sám přitom několikrát nebezpečně pálil. Do zápasu zasáhl také Martin Nečas, který v pátek s Carolinou vypadl ze čtvrtfinále NHL. Češi navíc vyhlížejí příjezd hvězdných posil, David Pastrňák a Pavel Zacha z Bostonu už čekají jen na povolení ze zdravotní prohlídky.

Češi si v zápase s Velkou Británií připsali celkem 45 střel, přičemž 20 z nich vypálili hned v první třetině. Británie jich zaznamenala jen 15. Hned sedmkrát v zápase vystřelil Lukáš Sedlák, dvakrát se trefil přesně. Pětkrát pak pálil kapitán Roman Červenka. Ten si navíc připsal asistenci na každý gól, na turnaji má již osm bodů a v tabulce střelců drží průběžné sedmé místo. „Povedlo se nám prvních pár střídání. Vstup do zápasu je důležitý, vytvářeli jsme si hodně šancí. Důležité jsou pro nás tři body. Teď máme dva dny volna na regeneraci,“ sdělil Červenka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Usnul s pivem při hokeji a málem uhořel. Fanouška z Ostravy zachránili na poslední chvíli

Sedm střel zaznamenal také Martin Nečas, který ještě v pátek ráno pražského času hrál zápas ve čtvrtfinále play off NHL. Jeho Carolina ale prohrála a český hokejista tak hned spěchal do Prahy. „Bylo to hektické. Jsem ale rád, že jsem se připojil. Necítil jsem se úplně dobře, ale jsem rád, že jsem to odehrál a že jsme vyhráli. Věřím, že další zápas bude lepší. Musím se vyspat a zregenerovat,“ řekl Nečas po zápase s Británií.

Pochvaloval si také atmosféru v O2 aréně. „Bylo to super, proto jsem tady. Kdyby to bylo v jiné zemi, rozhodně tak rychle neletím. Tohle je ale příležitost, která se naskytne jednou za kariéru,“ řekl Martin Nečas po zápase.

Na šampionát v Praze by navíc mohly dorazit další hvězdy z NHL. Během sobotního dopoledne se totiž realizační tým spojil s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou, jejichž Boston vypadl ve čtvrtfinále NHL s Floridou. „Oba mají zájem na mistrovství světa přijet. Po dvou těžkých sériích play off jsou samozřejmě lehce ‚obouchaní‘,“ řekl generální manažer českého týmu Petr Nedvěd.

Jasno by mohlo být už během nedělního dopoledne, kdy oba hráči absolvují zdravotní prohlídku a pohovory. „Pokud dopadne dobře a klub je uvolní, pokusíme se jim najít nejrychlejší letecký spoj do Prahy,“ uvedl Nedvěd. Upřesnil, že Pastrňák se Zachou by se tak k týmu mohli připojit již během pondělí a zasáhnout už do zápasu s Kanadou, který je na programu následující den od 16:20 hodin.

Češi momentálně vedou tabulku a mají jistý postup do čtvrtfinále. Před druhým Švýcarskem a třetí Kanadou vedou o jeden bod, oba celky však mají ještě zápas k dobru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsem stresař, přiznává žena hokejisty Krejčíka. Prozradila, jak s mužem komunikuje před zápasy

Tagy: