Zlomový přestup za miliony. Hvězda české Counter-Strike scény míří za světovými elitami

Adam Zouhar alias Neofrag patří k nejlepším českým střelcům v CS:GO.

Dominoval tuzemské scéně. Nyní elitní střelec Adam Zouhar míří do zahraničí

Z nadějného hráče se stal tahoun, který dva roky dominoval na tuzemské esportové scéně. Nyní je na čase jít o dům dál. Nejlepší český hráč střílečky Counter-Strike: Global Offensive – Adam Zouhar alias Neofrag – opustil domácí virtuální bojiště a dočkal se prestižního angažmá v zahraničí. Co to bude znamenat pro český esportový rybníček? To vám vysvětlíme v pořadu CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz.

Dva roky oblékal Adam Zouhar dres elitního českého týmu Sinners, jehož majitelem je podnikatel Petr Syrovátko. Dlouho se o něm mluví jako o mimořádném domácím talentu, navíc již dříve kolem něj kroužila velká jména světového esportu.

Nyní se ovšem přesunul do jednoho z nejslavnějších a nejprestižnějších evropských klubů – OG Esports. Pro jednadvacetiletého hráče CS:GO jde o životní šanci, jak zazářit na zahraniční scéně. „Je to obrovský úspěch. Jeho neúnavná píle ho dostala až na vrchol,“ komentoval tým Sinners přestup své hvězdy.

Transfer je také dobrým měřítkem pro český esport. Jedná se o první velký přestup hráče z tuzemského klubu do zahraničí. V současnosti se spekuluje o přestupní částce. Ta by mohla činit až 150 tisíc dolarů, což je zhruba 3,5 milionu korun.

Tento zlomový přestup tak nastavil hranici, kolik peněz mohou domácí kluby požadovat za své talentované hráče při nabídce z ciziny. V rámci Česka jsou už milionové částky běžné, jak se naposledy ukázalo při investicích fotbalisty Jakuba Jankta do jeho týmu Sampi.

Zouharův nový tým OG se nyní nachází v útlumu a na výraznější úspěch v Counter-Striku čeká. Neofrag však zažil snový start do nového angažmá. Na úvod turnaje BLAST Premier Spring Finals v portugalském Lisabonu získal se svými spoluhráči cenný skalp ukrajinského mužstva Natus Vincere, za které hraje nejlepší hráč světa Oleksandr Kostyljev.

Tento klub je rovněž obrovským pojmem ve strategii Dota 2, již dvakrát v ní ovládl světový šampionát The International. V jeho řadách působí i jeden z nejslavnějších esportovců světa, dánský hráč Johan Sundstein alias n0tail.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy:
esport počítačové hry videohry turnaj Lisabon přestup Česko Counter-Strike: Global Offensive Counter-Strike CS: GO Gaming Sinners Jakub Jankto CNN Prima Gaming Natus Vincere The International Petr Syrovátka Adam Zouhar N0tail