Vražda manžela v Tunisku. Šance na vydání Češky domů po dalším soudu klesá, žena čeká na trest

V Tunisku se nadále jedná v případu Češky, která na dovolené zabila svého manžela.

Pokračování případu vraždy v Tunisu

Česká republika i nadále usiluje o vydání turistky z Ostravy, která loni na dovolené v Tunisku zavraždila na hotelovém pokoji svého manžela. Na začátku týdne se v Monastiru konalo další soudní jednání, které mělo o osudu ženy rozhodnout. Její rodina i česká diplomacie si stěžují na složitou komunikaci s tamními úřady.

Redakci CNN Prima NEWS se podařilo zjistit, že v pondělí proběhlo v tuniském Monastiru už druhé soudní jednání v případu vraždy manžela na dovolené. I tentokrát bez výsledku. „Česká diplomacie nadále usiluje o to, aby trestní řízení přebrala Česká republika. Další soud je nařízen na polovinu dubna,“ sdělila pro CNN Prima NEWS vedoucí oddělení komunikace ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slabomyslného syna zavírala do přepravky pro psy. Poradila mi to kamarádka, řekla Rakušanka

Rodina zadržené ženy i česká diplomacie si stěžují na složitou komunikaci s tamními úřady. Konzulka prý ale ženu pravidelně navštěvuje. Pravděpodobnost, že by nakonec africký stát na základě bilaterální smlouvy vydal ženu z Ostravy ke stíhání do České republiky, je vzhledem k jeho postupu čím dál menší. Nedá se tak vyloučit, že případný vysoký trest by si musela odpykat v tamním vězení.

Pro manželský pár z Ostravy to měla být pohodová dovolená v tuniském Monastiru. Jenže už první den po příletu se změnila v noční můru. V hotelovém pokoji ležel mrtvý 59letý turista. Jeho manželku o dva dny později zadrželi tamní policisté. Na krku muže totiž našli stopy po škrcení. Žena se následně přiznala k vraždě. „Prý ji mlátil, opil se a zase se začali hádat. Říkal, že ji udusí ve spánku, tak to asi udělala dřív,“ popsala v červenci loňského roku neteř zadržené ženy. „Ta se přiznala, že svého manžela zabila. Měli mít hodně problémů ve vztahu,“ uvedl mluvčí soudu v Monastiru a Mahdiji Farid Ben Jahha.

Už téměř tři čtvrtě roku tak 50letá žena z Ostravy čeká na trest za vraždu v ženské věznici v Messadine. „Ženy tam spí na zemi, někdy i spolu v posteli. Situace je tam hrozná – přeplněnost, špatné zacházení,“ popsala tuniská novinářka Rihab Boukhayatiaová.

Tagy: