Provoz po nehodě v Pardubicích je částečně obnovený: Vlaky jezdí po jedné koleji

Následky nehody vlaků v Pardubicích

Hasiči zasahující u nehody vlaku v Pardubicích

V Pardubicích se po noční tragické srážce vlaků dnes kolem 08:00 obnovil provoz po jedné koleji, oznámili hasiči Správy železnic. Vlaky místem nemohly projíždět devět hodin. Průjezd vlaků je omezený, mohou jet maximálně rychlostí 10 kilometrů v hodině, uvedli drážní hasiči. Zároveň pokračují v odklízení následků nehody, která si vyžádala čtyři mrtvé a více než 20 zraněných.

České dráhy po noční srážce vlaků v Pardubicích zavedly kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu v úseku Přelouč – Pardubice hlavní nádraží – Choceň. Týkalo se to vlaků na Slovensko přes Bohumín i Horní Lideč a také do Břeclavi a dál do Rakouska. Dopravce ve čtvrtek ráno oznámil omezení na sociální síti X. Místem nehody začaly vlaky projíždět až kolem osmé hodiny ranní – ovšem jen po jedné koleji a rychlostí 10 kilometrů v hodině.

DÁLE ČTĚTE: Hromadná nehoda na D1: Zdrogovaný řidič kamionu po ní utekl, ukradl auto a opět havaroval

Expresní vlak dopravce RegioJet se v Pardubicích čelně srazil s nákladním vlakem ve středu před 23:00. Čtyři lidé při nehodě zemřeli a více než 20 dalších je zraněných. Do nemocnic v Pardubicích, Chrudimi a Hradci Králové záchranáři odvezli 22 lidí, uvedli na webu hasiči z Pardubického kraje. V rychlíku podle nich cestovalo kolem 380 lidí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Čtyři mrtví po srážce vlaků v Pardubicích. O příčinách nechci spekulovat, řekl Kupka

Tagy: