Víkend v Česku bude mimořádně studený a zamračený. Připravte se na déšť a přízemní mrazíky

Přízemní mrazíky, jinovatka, auto. (Ilustrační snímek)

Počasí (27.9.2024 7:05)

Víkend přinese chladné a deštivé počasí. Přes den se teploty budou pohybovat kolem 12 až 16 °C, v noci ale klesnou k pouhým dvěma stupňům. Vyskytnout se mohou četné přízemní mrazíky, varovali meteorologové v předpovědi.

V sobotu bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy až polojasno. Ráno se na severozápadě a západě, během dne i na ostatním území, místy vyskytnou přeháňky. Později odpoledne a večer od severozápadu srážek i oblačnosti ubyde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Temná oblaka, blesky nebo supercela. Soutěž o nejlepší bouřkovou fotografii zná vítěze

Nejvyšší teploty dosáhnou 12 až 16 °C, na východě a jihovýchodě až  19 °C. Na horách se budou pohybovat kolem 9 °C, v Beskydech kolem 12 °C. Povane mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, který se bude během dne od západu měnit na severozápadní a večer začne slábnout.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V neděli bude skoro jasno až polojasno, ráno se ojediněle vytvoří mlhy. Odpoledne a večer od západu přibyde oblačnosti. Noční teploty klesnou na 6 až 2 °C a zejména na západě se místy mohou objevit přízemní mrazíky. „V Čechách se místy vyskytnou přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu,“ uvedli meteorologové. Na jižní a východní Moravě se teploty budou pohybovat kolem 7 °C.

Přes den teploměr ukáže 11 až 15 °C. Vát bude slabý, ve východní polovině území mírný západní až severozápadní, postupně až severní vítr rychlostí  2 až 6 m/s. Ten večer zeslábne.

Nízké teploty přinese také začátek nového týdne. V pondělí bude oblačno až zataženo, zejména na východě území až polojasno. Zpočátku se ojediněle vytvoří mlhy. V západní polovině Čech se později odpoledne místy vyskytne déšť nebo přeháňky.

Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C a objeví se četné přízemní mrazíky. „Ranní teploty se ve dvou metrech budou pohybovat jen kolem 3 °C,“ napsali meteorologové na sociální síti X.

Přes den teploty dosáhnou 12 až 16 °C, na západě se budou pohybovat kolem 11 °C. Povane slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který večer částečně zeslábne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na tom baráku nechal můj přítel ruce. Voda to pak během chvíle všechno vzala, zní z Hanušovic

Tagy: