Babí léto neřeklo poslední slovo. Nastala nová fáze, mlhy a mrazíky vystřídá oteplení

Babí léto (Ilustrační foto)

Počasí (14.10.2024 6:20)

V Česku budou na začátku týdne panovat teploty kolem 9 až 14 °C. V noci však teploty klesnou téměř k nule, meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu proto varují před četnými přízemními mrazíky. Tvořit se mohou také mlhy. Od středy se ale oteplí a v pátek teploměr ukáže až 18 °C. Nastalo takzvané tereziánské babí léto.

V pondělí bude polojasno až oblačno, ráno a dopoledne místy přechodně i jasno. Odpoledne se od západu obloha zatáhne a k večeru se hlavně v jihozápadní polovině území vyskytne déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty dosáhnou 9 až 13 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Silný vítr a předměty létající vzduchem. Reportér CNN popsal situaci v srdci hurikánu Milton

Noc na úterý bude zatažená až oblačná, na většině území se vyskytne déšť nebo mrholení. Od severu srážky postupně ustanou a místy ubyde oblačnosti. Ojediněle se budou tvořit mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 7 až 3 °C, na severu a západě až na 1 °C a místy se vyskytnou přízemní mrazíky.

Na úterý meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají polojasno až jasno. Ráno a dopoledne se místy mohou objevit mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou 10 až 14 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve středu bude polojasno až jasno. Během dne se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, očekávají se četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 11 až 15 °C, při déletrvající nízké oblačnosti se budou pohybovat jen kolem 10 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, při slabším větru až na 2 °C. Přes den teploty dosáhnou 13 až 17 °C, při déletrvající nízké oblačnosti se budou pohybovat kolem 11 °C.

V pátek bude polojasno až oblačno, místy se vytvoří mlhy. Ojediněle se může vyskytnout mrholení. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den dosáhnou teploty 14 až 18 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvých po hurikánu Milton je nejméně 16. Biden v souvislosti s bouří zkritizoval Trumpa

Tagy: