RADAR: Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovými dešti. Sledujte, kde hrozí nebezpečí

Déšť

Předpověď počasí 24.5

Teploty v Česku přes pátek vystoupají až k příjemných 25 °C, ale přes den se mohou místy objevit silné bouřky, které přinesou krupobití a v oblastech s již nasáklou půdou i záplavy. Podobně tomu bude i o víkendu. Podívejte se, do kdy platí výstraha a na radaru, jak se aktuálně vyskytují srážky.

Teploty se během pátku mají pohybovat mezi 17 až 21 °C, ve Slezsku se dočkáme až 23 °C. Převažovat má oblačná až zatažená obloha. Na některých místech ale hrozí výskyt nebezpečných  jevů jako krupobití, někde se mohou vodní toky vylít z koryt. „Srážky by se měly objevit na většině území a místy počítáme s bouřkami, které budou i silné,“ sdělil meteorolog CNN Prima NEWS Filip Smola.

ČTĚTE TAKÉ: Počasí se zbláznilo, přijde jeden hurikán za druhým. Může za to koktejl jevů

Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu varující před bouřkami, kroupami a přívalovým deštěm. Spadnout může až 50 milimetrů srážek. Místy hrozí vzestupy hladin na menších tocích a lokální zatopení.

V sobotu ráno teploty klesnou na 10 až 14 °C, na západě může být ještě chladněji, kolem 8 °C. Přes den ale vystoupají k 19 až 23 °C. „Na obloze očekávejte oblačno až polojasno, sluníčka tedy bude trochu více než v pátek. V odpoledních hodinách se na většině území objeví přeháňky, místy také bouřky,“ naznačil Smola.

Nedělní počasí bude velmi podobné tomu sobotnímu – tedy velká oblačnost a místy přeháňky nebo bouřky. Rtuť teploměrů má vystoupat až k 25 °C.

A v podobném duchu bude počasí pokračovat i v následujícím týdnu. Zpočátku mají převažovat teploty v průměru kolem 23 °C, doprovázené srážkami. Ty v průběhu týdne postupně ustanou a lehce se i ochladí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Západ Čech bičovaly silné bouřky. V Blížejově na Domažlicku voda vyplavila několik domů

Tagy: