Sledujte RADAR: Deště zasáhnou o víkendu většinu území. Noční teploty padnou k nule

Předpověď počasí 5. října 2024 (7:00)

Prosluněného babího léta se lidé v Česku o víkendu nedočkají. Podle předpovědi meteorologů bude převážně zataženo a oblačno. Během soboty i neděle se očekává místy déšť nebo mrholení, teploty se budou pohybovat kolem 12 až 15 °C. Naopak v noci počasí připomene nadcházející zimu, teploty klesnou až ke 2 °C a na západě území mohou úřadovat přízemní mrazíky. Nadcházející týden však přinese příjemné oteplení.

V sobotu bude převážně zataženo. Déšť zpočátku potrápí většinu území, postupně se však bude objevovat jen místy nebo jej vystřídá mrholení. Ráno se také mohou objevit ojedinělé mlhy.

ČTĚTE TAKÉ: Hurikán Kirk se žene k Evropě. Spustí vydatné deště i sníh, ovlivnit může i počasí v Česku

Nejvyšší teploty se v průběhu dne budou podle odborníků z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pohybovat mezi 8 až 12 °C, na horách teploměry naměří hodnoty kolem 5 °C. Vát by měl mírný severní vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu a večer od západu zeslábnout.

Noc na neděli s sebou přinese zataženou až oblačnou oblohu. Zejména na východě a severovýchodě území by místy mohlo pršet, jinde jen ojediněle nebo bude mrholit. Nejnižší teploty klesnou k 9 až 5 °C, na západě však ojediněle mohou spadnout až na 2 °C. Zároveň se mohou objevit přízemní mrazíky.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Neděle s sebou přinese oblačnou oblohu. Po ranních ojedinělých mlhách bude na východě a severovýchodě až zataženo a místy, jinde ojediněle, se může objevit déšť nebo mrholení. Odpoledne a večer však od západu dojde k protrhávání a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Následující týden s sebou přinese oteplení. Vedle ojedinělého deště by teploty měly v pondělí vystoupat až k 19 °C. Během dalších dnů by teploměry měly naměřit až 20 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záplavy a sesuvy půdy v Nepálu nepřežilo nejméně 170 lidí. Pod vodou je i hlavní město

Tagy: