Česko zasype sníh, teploty se však budou držet nad nulou. Pozor na silný vítr

Pád muže na sněhu

Předpověď počasí

Ačkoliv se teploty v následujících dnech budou držet spíše nad nulou, meteorologové předpovídají i časté sněžení. Český hydrometeorologický ústav proto varuje před výskytem závějí i silným větrem.

Ve středu meteorologové očekávají sněhové přeháňky, na horách četnější. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C, na horách kolem −2 °C. „Od vyšších poloh hrozí tvorba sněhových jazyků, na horách i se mohou tvořit i závěje,“ upozorňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve vyšších polohách se pak mohou tvořit sněhové jazyky, na což upozorňuje i výstraha. V tuzemsku bude také silnější vítr, pozor byste si měli dát i na novou sněhovou pokrývku, která může zkomplikovat například pohyb na vozovce.

Čtvrtek bude zatažený až oblačný, během dne se místy objeví déšť nebo přeháňky, na horách i mrznoucí. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 3 až 7 °C,“ předpovídají meteorologové.

I v pátek by měla být zataženo až oblačno, od severozápadu se objeví občasný déšť, na horách zpočátku i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C, na severovýchodě a východě i k -2 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 3 až 7 °C.

Sobota bude o něco chladnější, nejnižší noční teploty klesnou k 1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 6 °C. „Očekáváme proměnlivou oblačnost, místy se vyskytnou sněhové přeháňky, pod 300 m i dešťové nebo smíšené,“ informuje ČHMÚ.

neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle se opět vyskytnou sněhové přeháňky, pod 300 m i dešťové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 3 až 7 °C.

I nadcházející dny budou spíše zatažené až oblačné, od vyšších poloh ČHMÚ předpovídá sněžení nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou k 5 až 0 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 5 až 10 °C.

Tagy: