Straka: Máme šanci, hráči musí ukázat chtíč po vítězství. Zavzpomínal na své zlomeniny nosu

František Straka v pořadu Co Čech, to trenér

Co Čech, to trenér! (21)

Bývalý trenér české reprezentace František Straka vidí šance národního týmu na probíhajícím mistrovství Evropy nadějně. Podle Straky je třeba ukázat „chtíč po vítězství“ a zároveň nesmí chybět ani pověstné fotbalové srdíčko. V pořadu Co Čech, to trenér na CNN Prima NEWS prozradil i své favority na vítěze turnaje a zavzpomínal na své zlomeniny nosu.

„Přišel Ivan Hašek, přišel impuls. Je šance dokázat něco výjimečného,“ věří Straka. Důležitá je podle něj týmová pohoda. „Škoda toho incidentu s tříkolkou,“ řekl trenér s odkazem na bizarní nehodu reprezentačního záložníka Michala Sadílka. Hráč nizozemského Twente Enschede si přivodil při jízdě na tříkolce tržnou ránu v oblasti bérce a přišel kvůli tomu o Euro.

ČTĚTE DÁLE: Petr Čech exkluzivně. Těším se na Mbappého. Češi? Mají šanci, skupina není z nejtěžších

Portugalci, s nimiž se Češi střetnou v úterý, jsou podle Straky nepříjemní protivníci. „Portugalský fotbal nám nevyhovuje. To jsou mentálně připravení hráči,“ vysvětlil bývalý trenér Slavie i Sparty. Českým reprezentantům doporučil hrát nejen hlavou, ale i srdcem. Straka je také dlouhodobě zastáncem správné psychické přípravy fotbalistů.

Největšími favority na vítěze turnaje jsou jeho oblíbení Němci. „S Mbappém na hřišti ale tipuji Francii,“ upřesnil Straka. Pokračování francouzské superstar Kyliana Mbappého na turnaji není jisté. Při pondělním zápase proti Rakousku utrpěl nepříjemnou zlomeninu nosu. „Sám jsem měl několikrát v kariéře zlomený nos, takže vím, jaké to je,“ uvedl Straka. „Tenkrát žádné masky nebyly, o to to bylo těžší,“ zavzpomínal bývalý reprezentant.

Ve studiu se vyjádřil také k ideálnímu složení kádru české reprezentace. „Jako bývalý stoper jsem zvědavý na obrannou trojici vzadu,“ upřesnil někdejší lodivod Plzně a Slovanu Bratislava. Zvědavý je zejména na plzeňského obránce Robina Hranáče. „Hodně sázím na Honzu Kuchtu,“  prohlásil také o útočníkovi Sparty. Kuchta má na turnaji šanci napravit incident z loňského listopadu. Tehdy se během reprezentačního srazu v Olomouci ještě s obránci Vladimírem Coufalem a Jakubem Brabcem opili a budili pohoršení v jednom z klubů v centru města.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velký návrat Eriksena i drsné bitky fanoušků. Fotbalové EURO je v plném proudu

Tagy:
Portugalsko FC Viktoria Plzeň SK Slavia Praha František Straka trenér Petr Čech fotbal Kylian Mbappé ŠK Slovan Bratislava Ivan Hašek Mistrovství Evropy ve fotbale Česká fotbalová reprezentace