Lékaři v Londýně posílali opakovaně chlapce domů, ten zemřel. Nemocnice se omlouvá

Rodiče čtyřletého Daniela Klosiho, který loni zemřel na sepsi, si nyní najali právníky, aby zjistili, co vedlo k tragickému konci. I přes opakované návštěvy lékařů v nemocnici Royal Free v Londýně dostali pouze doporučení užívat dětský sirup Calpol a ibuprofen, místo toho, aby provedli důkladnější vyšetření, uvedl deník The Mirror. Vyšetřování případu nadále probíhá, nemocnice vyjádřila kvůli smrti chlapce lítost.

Rodiče malého Daniela najali tým právníků specializujících se na zanedbání lékařské péče. Vyšetřování by mělo začít v úterý. „Každý den si říkáme, jestli se pro záchranu našeho chlapečka nedalo udělat víc. Víme, že vyslechnout si vše znovu při vyšetřování bude neuvěřitelně těžké, ale je to něco, co musíme udělat, abychom uctili památku našeho syna a získali odpovědi, které hledáme už více než rok,“ citovala matku chlapce deník The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Děti jsou v chronické spánkové deprivaci, říká psycholog Ptáček. Mozek potřebuje i lelkovat

Daniela poprvé přijali do nemocnice Royal Free v Londýně 26. března 2023, kdy měl příznaky, které lékaři diagnostikovali jako zánět hrtanu. Po podání kortikoidů byl ale poslán domů.

Chlapcův zdravotní stav se ale nelepšil, a tak ho rodiče druhý den znovu přivezli do nemocnice. I podruhé byl propuštěn s doporučením užívat běžné léky, jako jsou Calpol a ibuprofen.

Přestože chlapcovi rodiče opakovaně vyjadřovali obavy o Danielovo zdraví a žádali o krevní testy a rentgeny, jejich prosby zůstaly nevyslyšeny. Danielovi byla diagnóza sepse stanovena až při jeho čtvrté návštěvě nemocnice, kdy ho konečně přijali na dětské oddělení. Daniel zemřel několik hodin poté. „Byli jsme bezmocní, když jsme sledovali, jak nám ho berou tím nejhorším možným způsobem,“ citoval matku chlapce deník The Standard.

Nemocnice Royal Free provádí interní vyšetřování, o jehož výsledcích rodinu informují. Veřejně se jí také omluvili. „Jsme hluboce zarmouceni, že Daniel zemřel v naší péči, a chtěli bychom vyjádřit naši upřímnou a hlubokou soustrast jeho rodině,“ uvedl mluvčí nemocnice. „Vyšetřování poskytnuté péče Danielovi pokračuje. Jsme v pravidelném kontaktu s jeho rodiči a sdílíme s nimi výsledky vyšetřování,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Antibiotika, aspirin i ibuprofen. Řada léků má v horku nepříjemné vedlejší účinky

Tagy:
zdraví Londýn nemocnice zdravotnictví rodina společnost lékař hodnoty ibuprofen Daily Mirror The Standard nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost Royal Free Hospital