Hrůza na Rychnovsku: Muž škrtil těhotnou expřítelkyni lanem. Zachránili ji dva chlapci

Násilí

Muž se pokusil uškrtit těhotnou ženu

Kriminalisté vyšetřují sobotní napadení těhotné ženy u vlakového nádraží v Potštejně na Rychnovsku jako pokus o vraždu. Obviněným je její bývalý přítel, dvaačtyřicetiletý muž se státní příslušností státu mimo EU.

Napadenou ženu zachránili kolemjdoucí. Útok se stal v sobotu 10. září zhruba ve 20:00.

„Muž napadl u vlakového nádraží v Potštejně svoji bývalou přítelkyni, odtáhl ji mimo cestu, kde s úmyslem ji usmrtit ji za pomocí lana škrtil. V tu chvíli šli na vlak dva mladiství chlapci, kteří uslyšeli zoufalý křik ženy,“ uvedla k případu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Starší z chlapců do muže sedícího na ženě s omotaným lanem kolem krku strčil, až z ní násilník spadl. Útočník poté z místa odjel autem. „Druhý chlapec mezitím zavolal na linku 158. Napadená těhotná 34letá žena byla převezena do nemocnice, odkud ji po ošetření propustili,“ uvedla Kormošová.

Policie násilníka dopadla náhodou v ulici Hradečnice v Hradci Králové, kde týž den před půlnocí havaroval osobním vozem. Nacouval do auta, které jelo za ním, v dechu měl 2,5 promile alkoholu.

„Při nehodě, při níž se nikdo nezranil, byla na vozidlech odhadnuta škoda na 13 tisíc korun. Opilý řidič, kterého policisté zadrželi a umístili do policejní cely, nepředložil ani jeden doklad potřebný k řízení vozidla. Policisté při řešení nehody zjistili, že se jedná o muže, po kterém se pátrá v souvislosti s případem z Potštejna,“ dodala k případu Kormošová.

Kriminalisté cizince kromě pokusu o vraždu obvinili i z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Obviněnému muži, kterého v úterý soud poslal do vazby, hrozí 15 až 20 let vězení nebo trest výjimečný. „Okamžitou pomocí tak oba mladíci ženě s největší pravděpodobností zachránili život,“ zmínila na adresu chlapců Kormošová.

Tagy: