Chvíle hrůzy herce Davida Novotného. Rodina byla na lanovce, ze které spadla kabina

David Novotný s manželkou Anetou

Chvíle strachu si v neděli prožil herec David Novotný. Zatímco on trávil poslední víkendový den v práci, jeho rodina vyrazila na výlet na Ještěd. Novotného manželka s dětmi byla v lanovce, která na laně naštěstí zůstala, přesto to musel být velmi nepříjemný zážitek.

„Hádej, kam si rodina (beze mě, mám práci) vyrazila na výlet...,“ napsal v neděli odpoledne herec v příspěvku na Twitteru. Později doplnil, že jsou jeho blízcí v pořádku. Dolů se prý dostali po laně a pomocí hasičského žebříku.

Herec záchranářům posléze poděkoval za jejich práci. „Děkuji za vaši práci,“ napsal stručně Novotný. Redakce Showtime se ho snažila kontaktovat, ale k situaci se už nechtěl vracet.

K pádu kabiny lanovky, která jela dolů, došlo v Liberci v neděli kolem 13:30. V tu dobu v ní byl jen průvodčí, který podle záchranářů utrpěl při pádu kabiny z třicetimetrové výšky smrtelná zranění. Z druhé kabiny, která nespadla, záchranáři evakuovali 13 cestujících a průvodčího. Zraněn nikdo další nebyl. Příčinu nehody teď vyšetřuje policie.

Tagy: