Cítím úlevu, zvítězila slušnost, slaví Vystrčil. Bude znovu usilovat o post v čele Senátu?

Šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS)

Miloš Vystrčil obhájil své senátorské křeslo

Cítím úlevu a radost, zvítězila slušnost, radoval se v rozhovoru pro CNN Prima NEWS současný předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Ve druhém kole senátních voleb obhájil svůj mandát.

„Cítím velkou úlevu a radost, ale i únavu,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS Miloš Vystrčil, který ve druhém kole volby získal 60,04 procenta hlasů.

„Získal jsem více než 23 tisíc hlasů, což je ve druhém kole naprosto neobvyklé. Jsem rád, že jsme takto uspěli a že zvítězila slušnost. Teď se nějakou dobu budu radovat a budu děkovat lidem, kteří stojí za mnou,“ zdůraznil. Zároveň poděkoval celému svému týmu i voličům. „Děkuji, že neuvěřili lživé kampani, která proti nám byla vedena,“ dodal.

Na dotaz, zda bude chtít znovu usilovat o místo předsedy Senátu, odpověděl neurčitě. „Co bude dál, nechme na neděli nebo na dnešní večer,“ uvedl. Klub ODS a TOP 09 zůstane i po volbách nejsilnějším klubem. Jako nejpočetnější tak bude mít právo nominovat šéfa horní komory.

Střet na Jihlavsku patřil k těm nesledovanějším. Proti Vystrčilovi totiž ve druhém kole volby bojovala obžalovaná v kauze Čapí hnízdo Jana Nagyová (ANO). Ta dostala 36,96 procent.

„Nevnímám to jako neúspěch. Sice jsem prohrála, ale stála jsem proti druhému nejvyššímu ústavnímu činiteli. Byli jsme sami proti pěti koaličním stranám,“ komentovala Nagyová výsledky voleb pro CNN Prima NEWS.

Tagy: