Princezna Kate po dlouhé době znovu na veřejnosti. Krásná, trochu pohublá, hodnotí lidé

Britská princezna Kate poprvé od konce minulého roku na veřejnosti

Novináři vyfotili princeznu Kate

Britská princezna Kate se poprvé od konce minulého roku, kdy se kvůli rakovině dočasně stáhla do ústraní, ukázala na veřejnosti. Novináři ji vyfotili společně s jejími dětmi v autě, když opouštěla Buckinghamský palác. Manželka následníka britského trůnu tím kromě jiného potvrdila, že se o víkendu s rodinou zúčastní vojenské přehlídky u příležitosti oslav narozenin britského panovníka Karla III.

„Elegantní a krásná,“ hodnotili vzhled princezny v autě experti na britskou královskou rodinu ve vysílání CNN Prima NEWS. Připustili však, že manželka následníka britského trůnu vypadá trochu pohuble.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate poprvé od začátku roku na veřejnosti. Je známý přesný čas, kdy se ukáže lidem

V kočáru se Kate se svými dětmi usmívala od ucha k uchu a měla očividně dobrou náladu. Profesionál na čtení ze rtů webu The Sun prozradil, co rodina ve vozidle řešila. „Podívej se támhle, mami,“ řekl například Kate její nejstarší syn George.

Princezna z Walesu se na veřejnosti naposledy objevila loni o Vánocích. Následně se z veřejného života stáhla. V polovině ledna pak podstoupila plánovanou operaci břicha. Původně se očekávalo, že se ke svým povinnostem vrátí okolo Velikonoc. Tyto plány však překazila vážná nemoc.

Kate v druhé polovině března oznámila, že má rakovinu. „Můj lékařský tým mi z toho důvodu doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii. Nyní jsem v rané fázi léčby,“ uvedla. I přes hrozivou diagnózu neztratila víru.

Princeznin tchán, král Karel III., má také rakovinu a rovněž podstupuje léčbu. Britská hlava státu naposledy odcestovala do Francie na osmdesáté výročí vylodění v Normandii. Na rozdíl od panovníka se Kate zcela stáhla ze svých královských povinností.

VIDEO: Princezna Kate přiblížila svůj zdravotní stav

Tagy: