Oslava narozenin krále Karla III.: Je známý přesný čas, kdy se princezna Kate ukáže v kočáru

Princezna Kate

Reportér CNN Prima NEWS o oslavách ve Velké Británii

Svět se po více než půl roce dočká. Britská princezna Kate se poprvé od konce minulého roku, kdy se kvůli rakovině dočasně stáhla do ústraní, ukáže na veřejnosti. Manželka následníka trůnu se objeví zhruba ve 13:20 (středoevropského času) v kočáru se svými dětmi. Kate kromě jiného na sociálních sítích potvrdila, že se o víkendu zúčastní vojenské přehlídky u příležitosti oslav narozenin britského panovníka Karla III.

„Kate potěšila miliony lidí, když oznámila, že se připojí ke svým třem dětem a bude sedět v kočáře pro velkou rodinnou chvíli. Odešla z domova a je na cestě do Trooping the Colour. Královští příznivci mohou očekávat, že Kate uvidí zhruba v 13:20 (SEČ),“ uvedl web The Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Palác mlčením o stavu princezny přiživuje spekulace, míní expert. Kate má prý jedinou naději

Manželka následníka britského trůnu se na veřejnosti naposledy objevila loni o Vánocích. Následně se z veřejného života stáhla. V polovině ledna pak podstoupila plánovanou operaci břicha. Původně se očekávalo, že se ke svým povinnostem vrátí okolo Velikonoc. Tyto plány však překazila vážná nemoc.

Princezna v druhé polovině března oznámila, že má rakovinu. „Můj lékařský tým mi z toho důvodu doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii. Nyní jsem v rané fázi léčby,“ uvedla Kate. I přes hrozivou diagnózu manželka následníka trůnu neztrácela víru.

Princeznin tchán král Karel III. má také rakovinu a podstupuje léčbu. Britská hlava státu naposledy odcestovala do Francie na osmdesáté výročí vylodění v Normandii. Na rozdíl od krále se Kate zcela stáhla ze svých královských povinností. Její manžel princ William se na jaře také na několik týdnů nebyl vidět, aby podpořil svou ženu a jejich tři děti.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vandalové zaútočili na portrét krále Karla. Nasadili hlavu kreslené postavičky, vadí jim týrání zvířat

Tagy: