Nemocná Kate poslala další vzkaz: Děkuje za „neuvěřitelnou“ podporu, má však i prosbu

Princezna Kate poděkovala za obrovskou podporu veřejnosti.

Princezna Kate má rakovinu

Britská princezna Kate byla dojata podporou veřejnosti, která se jí dostala po pátečním zveřejnění diagnózy rakoviny, oznámil mluvčí Kensingtonského paláce.

„Prince Williama a princeznu Kate potěšily laskavé zprávy od lidí ze Spojeného království i z celého světa,“ cituje BBC a web Sky News mluvčího Kensingtonského paláce. „Jsou neuvěřitelně dojati vřelostí a podporou veřejnosti a děkují za pochopení jejich žádosti o soukromí,“ sdělil dále.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate s Williamem dlouho hledali vhodný způsob, jak těžkou diagnózu oznámit dětem

Vyjádření královského páru je podle BBC na nějakou dobu poslední, které vydal. Jde prý zároveň o poděkování a zdvořilé upozornění, že rodina chce být v této těžké chvíli sama.

Závažné onemocnění Kate lékaři diagnostikovali v souvislosti s lednovou operací břicha. „Můj lékařský tým mi z toho důvodu doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii. Nyní jsem v rané fázi léčby,“ popsala Kate Middletonová ve videu.

Britský král Karel III., který trpí stejnou nemocí, prohlásil, že je na svou snachu za odvahu mluvit o léčbě, pyšný. Se slovy podpory přispěchali i další členové rodiny Harry s Meghan, ale i kanadský premiér Justin Trudeau, francouzský prezident Emmanuel Macron či hlava státu USA Joe Biden.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co čeká princeznu Kate? Léčba je náročná, může se stát vzorem pro ostatní

Tagy: