Princezna Kate s Williamem dlouho hledali vhodný způsob, jak těžkou diagnózu oznámit dětem

Princ William a princezna Kate se svými potomky

Princezna Kate má rakovinu

Princezna Kate popsala těžké chvíle, kdy musela svým dětem oznámit, že má rakovinu. Vysvětlit její diagnózu Georgeovi, Charlotte a Louisovi vhodným způsobem podle jejích slov zabralo nějakou dobu. Píše o tom web Daily Mail.

Po obrovském šoku, který zažila princezna z Walesu poté, co ji lékaři v souvislosti s operací břicha diagnostikovali rakovinu, musela společně se svým manželem oznámit zprávu i svým dětem. William, který stál po jejím boku, byl pro ni prý velkou oporou, připomíná web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Královna se nečekaně svěřila se zdravotním stavem Karla III. Zlomilo ji přání od prodavačky

Její hlavní prioritou bylo především uklidnit své ratolesti. „William a já jsme dělali vše, co bylo v našich silách, abychom tuto zprávu zpracovali v soukromí a úzkém kruhu naší mladé rodiny,“ sdělila ve zveřejněném videu.

„Šlo o několik neuvěřitelně těžkých měsíců pro celou naši rodinu. Měla jsem ale fantastický lékařský tým, který se o mě skvěle staral, za což jsem moc vděčná,“ prozradila.

„Nějaký čas zabralo, než jsme celou věc Georgeovi, Charlotte a Louisovi vysvětlili. Chtěli jsme totiž zvolit způsob, který by byl pro ně co možná nejvhodnější,“ popsala složité chvíle Kate s tím, že se spolu s Williamem chtěli ujistit, že budou v pořádku.

Současně zdůraznila, že její nejbližší potřebují „po nějakou dobu prostor a soukromí“ a že se hodlá v této nelehké době zaměřit především na svou rodinu. „Mít Williama vedle sebe je zdrojem jistoty a útěchy,“ dodala a poděkovala mimo jiné za všechna slova útěchy.

Král Karel III. a jeho choť Camilla byli podle webu BBC o zdravotním stavu princezny informováni v pátek ještě předtím, než bylo předtočené video s Kate zveřejněno.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bondovky čeká zásadní změna, Craiga nahradí hvězda Avengers. Začne natáčení letos?

Tagy:
Velká Británie léčba rakovina chemoterapie diagnóza královská rodina děti Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton