Narozeninová fotka prince George vzbudila rozruch. Odborník vysvětlil, proč není barevná

Černobílá fotka prince George zveřejněná v pondělí, tedy v den jeho jedenáctých narozenin, vyvolala rozruch. Na rozdíl od jiných nebyla totiž barevná, uvedl web Express. Důvod, proč se princezna z Walesu k tomuto kroku odhodlala, vysvětlil královský fotograf Ian Pelham-Turner.

V pondělí oslavil mladý princ George jedenácté narozeniny a jako každý rok sdílela jeho rodina oficiální fotku. „Přejeme dnes princi Georgeovi velmi šťastné 11. narozeniny,“ stálo v popisku na Instagramu v pondělí. Rozdílná od té z minulého roku byla především v tom, že šlo o černobílý portrét. Bývalý královský fotograf sdělil deníku Express, že pro princeznu Kate je to typické. Považuje takové snímky za trendy a stylové.

ČTĚTE TAKÉ: Trumpův atentátník měl v hledáčku i princeznu Kate. Uchovával řadu jejích fotografií

Pelham-Turner zmínil, že se Kate snaží jít ve stopách jiných královských fotografů. Proto fotí své snímky černobíle, aby vytvořila nostalgickou a symbolickou atmosféru. Podle něj takové fotografie „udržují královskou rodinu na očích veřejnosti“. „Očividně miluje fotografování – je to jeden z jejích největších koníčků. Je dobrá fotografka, v minulosti vytvořila několik velmi zajímavých snímků,“ dodal k princezně, která fotografii vystudovala na vysoké umělecké škole v Kensingtonu.

Černobílé fotky umožňují mít fotky co nejostřejší, a to je i jeden z důvodů, proč se k nim Kate ráda vrací. „Někdy může barva odvádět pozornost od záběru. U černobílého je to něco, co symbolicky ukazuje královskou rodinu. Zkrátka jejich přímý obraz bez jakéhokoli rozptylování barvami,“ vysvětlil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Britská královská rodina zveřejnila fotografii následníka trůnu. Jméno jejího autora překvapí

Tagy:
fotografie fotografování fotograf královská rodina Kensingtonský palác Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu George, princ z Cambridge