Britská královská rodina zveřejnila fotografii následníka trůnu. Jméno jejího autora překvapí

Nemoc Karla III. britský trůn ani chod královské rodiny neohrožuje.

Princ George má narozeniny

Při příležitosti 11. narozenin prince George zveřejnila britská královská rodina na sociálních sítích portrét mladého šlechtice. Autorkou černobílé fotografie je princezna z Walesu a zároveň Georgeova matka Kate. Nejstarší syn prince Williama a vnuk současného britského krále Karla III. by se jednoho dne měl stát britským králem, připomněl britský deník Telegraph.

Na elegantní černobílé fotografii je budoucí kralevic oblečen do ležérně rozepnuté bílé košile a šibalsky se usmívá, popsal deník Telegraph. Jak upozornil deník Daily Mail, britská veřejnost byla dosud zvyklá George vídat ve formálnějším oblečení.

ČTĚTE DÁLE: Žena objevila při nákupu vzácnou desetikorunu za statisíce korun. Máte ji v peněžence i vy?

Autorkou fotografie je Georgeova maminka Kate. Během letošního roku se 42letá princezna z Walesu potýká s problémy s nádorovým onemocněním. Od začátku roku podstupuje chemoterapii.

Podle odborníků na britský královský dvůr je zveřejňování fotografií z každodenního života rodiny Windsorů, které Kate v poslední době sdílí na sociálních sítích, dobrým znamením. Léčba zákeřného onemocnění by mohla probíhat dobře. Nedávno se Kate například objevila na finále tenisového turnaje Wimbledon.

Malý George se podle pravidel následnictví trůnu jednoho dne stane britským králem. Pokud půjde vše podle plánu, stane se v pořadí 43. králem na anglickém trůnu od dob Viléma I. Dobyvatele. Legendární vojevůdce a jeden ze zakladatelů britské státnosti usedl za dramatických okolností na anglický trůn roku 1066, připomněla BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily případu úmrtí Čecha v Bulharsku. Těla si všimlo hrající si dítě, úřady sdělily příčinu

Tagy:
Velká Británie král královna Alžběta II. Wimbledon Windsor královská rodina Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu korunní princ společenská rubrika prominenti