Oblíbený český řetězec dočasně zavře několik svých prodejen. Není mezi nimi i ta vaše?

Oblíbený řetězec s potravinami Penny ohlásil, že do konce roku uzavře několik svých prodejen. Důvodem má být rozsáhlá modernizace zaměřená na zlepšení nákupního zážitku pro zákazníky. V rozhovoru pro web Kupi.cz to uvedl tiskový mluvčí Penny, Tomáš Kubík.

Modernizace prodejen není podle mluvčího ničím neobvyklým. „Každý rok jí projdou desítky prodejen. Většina modernizací je menšího formátu a trvá necelý týden,“ poznamenal Kubík pro web Kupi.cz. Při těchto krátkých modernizacích se mění regály, osvětlení, maluje se a provádějí se další drobné úpravy, které mají za cíl zlepšit celkový vzhled a funkčnost prodejny.

ČTĚTE TAKÉ: Jen samé lži a nekalost, zuří zákazníci Okaye. Řetězec otočil, jeho kampaň prošetří inspekce

Některé prodejny však vyžadují větší zásahy. „Modernizací většího formátu, nebo chcete-li kompletní přestavbou, projde obvykle několik prodejen do roka. Týká se to těch, které svou velikostí nebo technickým stavem nevyhovují standardu, jaký bychom chtěli zákazníkům nabízet,“ dodal.

Tyto přestavby pak obvykle trvají několik měsíců a zahrnují rozsáhlé stavební úpravy. Naposledy byla například znovuotevřena prodejna na pražském Chodově. U ní přestavba trvala dokonce devatenáct měsíců, nešlo však o klasickou modernizaci, protože prodejna v roce 2022 vyhořela.

U nově vybudovaných prodejen je kladen důraz na zlepšení nákupního prostředí, ale také na ochranu životního prostředí. „Nové prodejny jsou větší, prostornější a mají spoustu nových technologií, které pomáhají šetřit přírodu a ocení je i zákazníci,“ vysvětlil Kubík. Patří mezi ně například energeticky úsporné osvětlení, moderní chladicí systémy a další ekologická řešení.

Větší přestavba čeká například prodejny v Českém Brně či Dobrušce. U nich ještě není stanoveno přesné datum znovuotevření, nicméně dříve než příští rok to nebude. Dále čeká uzavření také prodejnu na pražském Spořilově, v Černošicích, Jirkově na Chomutovsku, Broumově, Žďáru nad Sázavou a Ústí nad Labem. Aktualizace můžete sledovat na stránkách Penny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zaměstnanci pražského letiště získají extra odměnu. Kolektivní vyjednávání bude v září

Tagy: