Až umřu, utraťte i mého psa, přál si herec Delon. Rodina se rozhodla mu nevyhovět

Alain Delon měl za svůj život desítky psů.

Alain Delon si naplánoval pohřeb

Rodina francouzského herce Alaina Delona se po protestech aktivistů za práva zvířat rozhodla nevyhovět přání zesnulého filmového idolu, aby byl jeho pes Loubo, desetiletý belgický ovčák malinois, humánně utracen a pohřben spolu s ním.

Charitativní organizace Brigitte Bardotové ochraňující zvířata na síti X ujistila, že „Loubo nebude utracen a že má domov a rodinu“, což podle webu BBC potvrdila i Delonova dcera.

ČTĚTE TAKÉ: Delon miloval české ženy. Dvořil se Havlové i Patrasové, tu pozval na romantickou večeři

Francouzská Společnost pro ochranu zvířat (SPA) odsoudila Delonovo přání a prohlásila, že život zvířete by neměl záviset na životě člověka. SPA dodala, že se ráda Delonova psa ujme a najde mu nový domov. Ve Francii neexistuje zákon, který by zakazoval majitelům utratit své domácí mazlíčky.

Dá mu injekci, aby zemřel v mém náručí

Delon v rozhovoru s časopisem Paris Match v roce 2018 řekl, že chce být pohřben se psem, který mu ve stáří dělal společníka a kterého miloval jako vlastní dítě.

„Za svůj život jsem měl 50 psů, ale k tomuto mám výjimečný vztah. Postrádá mě, když jsem pryč. Pokud zemřu dříve než on, požádám veterináře, aby nás nechal odejít společně. Dá mu injekci, aby zemřel v mém náručí. Dal bych přednost tomu, než aby zemřel steskem nad mým hrobem,“ uvedl.

Alespoň 35 Delonových psů bylo uloženo v kapli na hřbitově, který herec vybudoval na pozemku u svého domu. Herce pohřbí v sobotu v úzkém kruhu a jeho tělo má být uloženo právě do této kaple vedle jeho mazlíčků.

Delon zemřel ve svém domě v Douchy, asi 100 kilometrů jižně od Paříže. V posledních letech byl nemocný. Herec, svého času symbol mužské krásy, si zahrál v téměř stovce filmů, diváci ho znají třeba ze snímků Černý tulipán, Dva muži ve městě či Borsalino.

Tagy: