Muž zavraždil matku v Novém Boru přímo před očima malých dětí. Lidé už jim poslali statisíce

Tragédii v rodinném domě stále připomínají svíčky na parapetu.

Sbírka pro děti z Českého Boru, kterým otec zavraždil matku

Zažily trauma, ze kterého se budou nejspíš vzpamatovávat celý život. Dvě malé děti z Nového Boru na Českolipsku přišly těsně před Vánoci strašným způsobem o maminku. Přímo před jejich očima ji podle policie zavraždil jejich otec. Teď pro ně přátelé rodiny organizují sbírku.

Tragédii v rodinném domě stále připomínají svíčky na parapetu. Mladá žena tu žila se svými partnerem, dvěma malými dětmi i se svými rodiči. Dva dny před Štědrým dnem ráno babička zabouchala na dveře souseda. „Přišla s dětmi celá od krve. Zavolal jsem policisty, záchranku,“ sdělil soused pro CNN Prima NEWS.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Smutný osud seniorů z Tachovska. Dcera s manželem je připravili o dům, mají se vystěhovat

Podle informací, které zveřejnili organizátoři sbírky, byl zřejmě důvodem vraždy rozchod obou partnerů. Matka s oběma dětmi se toho rána chystala odejít do nového domova, otec s tím ale nebyl smířený. „Plačící a nechápající děti odvedla z jejich domova policie. Během jedné chvíle se jim nenávratně zničil jejich šťastný dětský svět, ze kterého přetrvává jen trauma,“ napsali na web Znesnáze21.

Do sbírky, která na pomoc dětem vznikla, lidé poslali více než šest set tisíc korun. Pomoc rodině zasažené tragickou událostí chystá i novoborská radnice. Rada města bude schvalovat přímý dar padesát tisíc korun. „Rádi bychom podpořili rodinu, konkrétně prarodiče, kteří se o děti starají,“ potvrdil starosta Jaromír Dvořák (SLK).

Otec obviněný z vraždy je vazbě, hrozí mu až osmnáct let vězení.

Tagy:
vražda rodina svíčka domov rodinný dům Štědrý den Nový Bor okres Tachov okres Česká Lípa Jaromír Dvořák