Hrdina, který zachránil tonoucí batole: Pohlídejte mi kluka, řekl jen a vrhl se do řeky

Když si všiml tonoucího batolete, na nic nečekal a vrhl se z výšky zhruba 4,5 metru do řeky. Petr Jirout je hrdina, kvitovala jeho zásah mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. K nehodě došlo v pátek odpoledne v Chrudimi, dítě zřejmě spadlo z parapetu.

„‚Pohlídejte mi kluka a zavolejte záchranku,‘ řekl řidiči projíždějícího auta, kterého stopnul. Sundal si boty a skočil z pěti metrů do řeky zachránit tonoucí batole. Seznamte se, tohle je Petr, hrdina,“ ocenila jeho zásah mluvčí policejního prezidia Rendlová.

Petr Jirout totiž v pátek s nasazením vlastního života skočil ze zhruba 4,5 metru do řeky, aby zachránil topící se asi dvouleté dítě. Dítě mělo do vody spadnout z parapetu.

S hrdinou udělal rozhovor i web Novinky. „To víte, že jsem tam neskočil po hlavě,“ usmál se a dodal, že jinak ale neváhal. Jirout ve městě provozuje restauraci. V tu chvíli by podle něj nikdo nepřemýšlel, kolik tam je vody.

„To je instinkt každého člověka – zachránit dítě. Nebo si to aspoň myslím. Když vidíte, jak tam leží bezvládné tělíčko, tak by tam skočil každý. Samozřejmě vám běží hlavou, že si třeba můžete zlomit nohu, ale to je to nejmenší,“ dodal skromně. Holčička by podle něj měl být v pořádku.

Tagy: