Rána pro slovenskou hudební scénu. Zemřel zpěvák Stankovský, proslavený legendárním hitem

Slovenskou hudební scénu zasáhla smutná zpráva. Ve věku 72 let zemřel známý zpěvák Ľubomír Stankovský, zpěvák legendárního hitu Ty, ja a môj brat. O úmrtí informovala jeho kapela Modus na sociální síti Facebook.

„S hlubokým zármutkem vám musíme oznámit, že nás navždy opustil náš nejbližší přítel, kolega a jeden ze zakladatelů Modusu Ľubko ‚Kyslík‘ Stankovský. Děkujeme za všechno,“ napsala na Facebook kapela. Stankovský ji spolu s Jánem Balážem a Mirem Žbirkou založil v roce 1967, informuje Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Nízkých Tatrách. Na sjezdovce zemřel 10letý chlapec, záchranáři mu už nemohli pomoci

Zpěvák a hráč na bicí se nejvíce proslavil hitem Ty, ja a môj brat, který zlidověl pod názvem Sklíčka dotykov. „Máme tě rádi a nikdy na tebe nezapomeneme. Jsme naprosto zdrceni tvou ztrátou a místo v našich srdcích, které patřilo jen tobě, zůstane navždy prázdné,“ dodal Modus.

S najhlbším zármutkom vás bohužiaľ musíme informovať, že nás navždy opustil náš najbližší kamarát, kolega a jeden zo...

Posted by Modus on Saturday, March 9, 2024

V kapele Stankovský působil od jejího založení až do roku 1973, kdy přešel do skupiny Vladimíra Hronce. Později spolupracoval s Dežem Ursínym a se skupinami Prognóza, Burčiak nebo Provisorium. V 80. letech se vrátil do skupiny Modus, kde v roce 1984 nazpíval svůj největší hit.

Modus před pár lety obnovil svoji tvorbu a přidali se k němu i noví členové. V roce 2018 vydal album ReGenerácia.

Kapela žádá veřejnost a média, aby respektovaly soukromí rodiny zesnulého. Místo a čas posledního rozloučení včas oznámí, informovala slovenská agentura TASR.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ivan Hlas exkluzivně o boji s rakovinou: Dost drsné chvíle. Hrozilo, že už nikdy nebudu mluvit

Tagy: